Image

Ook dit is weer zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

De kracht van Arboretum Kalmthout is de eigenheid waarmee de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur van de tuin is opgenomen. De vele bijzondere planten groeien in esthetische arrangementen.

De ongebruikelijke combinaties van rijkbloeiende bomen en struiken dompelen de tuin het hele jaar onder in een zee van kleuren. Hiertussen verleiden slingerende, frisse graspaden de bezoeker tot inspirerende wandelingen in de twaalf hectare grote tuin. De landschappelijke aanleg resulteert in een verrassend natuurlijke en harmonische uitstraling.

 Kroonjuweel van de Noordertuin van Antwerpen.

Bezoekersgids Arboretum Kalmthout Arboretum Kalmthout bezit één van de beste en meest gevarieerde plantenverzamelingen van het Europese vasteland. In de tuin vind je honderden rozen, meer dan zeshonderd verschillende azalea's en rododendrons, magnolia's, kerselaars, Japanse esdoorns en nog veel meer. De toverhazelaars van Arboretum Kalmthout zijn wereldberoemd. In januari en februari vinden de Hamamelisfeesten plaats om de unieke winterbloei van de oude en breed uitgegroeide toverhazelaars te vieren. Meer nog dan aantallen en namen is het de schoonheid van de tuin die in elk seizoen de bezoeker opnieuw bekoort.

Arboretum Kalmthout, altijd een ontdekkingsreis!

 In het onthaalcentrum vind je:

ticket- en informatiebalie
cafetaria
kassa Plantencentrum
cadeau- & boekenshop
toiletten
plantenplattegrond
bibliotheek
administratie en kantoren

Horeca
In de gezellige cafetaria kun je na de wandeling ontspannen en genieten van een kopje koffie en heerlijk vers gebak. Van het voorjaar tot het najaar is er bovendien een zonnig terras in de patio, planten met een exotisch tintje maken het tot een aangename plek.

 Cafetaria
Echte producten

Proef in de cafetaria van bijzondere en gezonde producten. Naast de traditionele waters en vruchtensappen ontbreken de Belgische bieren natuurlijk niet. ‘Nen Turf', een écht Kalmthouts streekbier, is heerlijk op ieder ogenblik van de dag.  

Nieuw is het zogenaamde ‘Botanic Water' van Carpe Diem. Het zijn verschillende soorten 100 procent natuurlijke waters met heerlijke smaak en bijzondere eigenschappen.

Dagelijks vers gebak.

Onze huisbakkers zorgen dagelijks voor heerlijk vers gebak. Het befaamde plaatgebak is een echte aanrader!

 

 

Kleine honger, grote lunches.

In de cafetaria kan je steeds terecht voor kleine snacks zoals een croque-monsieur, kaas-kruidenbaguettes of pizza's.

V
oor uitgebreide lunches moet je op voorhand bestellen. Deze kunnen aan persoonlijke wensen aangepast worden.
Voor groepen
Voor groepen biedt de cafetaria speciale arrangementen, zowel voor koffie, lunches, recepties of diners. Binnen is er plaats voor 80 tot 100 personen. Op het terras is er plaats voor 80 personen. Indien gewenst kun je voor je groep een aparte zaal huren.

 In de kijker: Zonneterras in de patiotuin.
Van het vroege voorjaar tot de late herfst is het heerlijk verpozen op het zonneterras in de patiotuin. De exotisch aandoende beplanting roept een bijzondere en ontspannen sfeer op. Je kan er genieten van een Kalmthouts streekbier of een verfrissende natuurdrank.
Overnachten in de omgeving, leuk hotel in Brasschaat (14 km, 17 minuten)

Voor meer info zie Arboretum Kalmthout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 45 gasten en geen leden online