Lentemarkt WolfhezeBijzondere voorjaarsbloeiende bolgewassen en vaste planten staan op 21 april in de schijnwerpers bij Kwekerij/Tuin De Boschhoeve te Wolfheze. Er is inmiddels een grote collectie opgebouwd van deze sterke planten, die vaak ook goed in de schaduw groeien.
April is ook een prima maand om zomerbollen te planten. Denk daarbij aan dahlia’s in vele kleuren, monbretia’s, kuifananas, begonia’s.

Ook de eerste eenjarigen en verse kruiden zijn deze dag alweer verkrijgbaar.
Voor de markt zijn collega-kwekers uitgenodigd met o.a. (historische) bollen en knollen, verse bossen tulpen van het land, heemplanten, primula’s en rotsplanten.
Agrarische bedrijven uit de IJsselvallei van Vereniging ‘Toer de Boer op’ komen met ambachtelijk bereide lekkernijen.
In hernieuwd ingerichte schuur kunt u uitgebreid rondneuzen tussen de groente- en bloemenzaden, tuingereedschap van Sneeboer, Engelse gieters, bleekpotten uit Friesland en oude veiling- en magazijnkisten. De brocante hoeken zijn opnieuw ingericht met aantrekkelijke vondsten uit binnen- en buitenland.

Lentemarkt in Wolfheze
Lentemarkt in WolfhezeIn de tuinen kunt u genieten van de vele vroeg bloeiende heesters en vaste planten, maar ook van honderden bloeiende tulpen, bosanemonen, kievietsbloemen en narcissen.
In de theeschenkerij is koffie en thee met lekkernijen verkrijgbaar, evenals soep, belegde broodjes en hartige taartjes.
De entree is gratis, u bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026-4821231
Website: www.boschhoeve.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezelligeDagtripsen leukeEvenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 26 gasten en geen leden online