Farm & Country Fair 2017 in AaltenEen belevenisfestival voor iedereen

Een leuk dagje uit met het hele gezin!

De Farm & Country Fair in Aalten is een belevenisfestival met aandacht voor mooie producten, boeiende shows en het boerenleven. Een gevarieerd aanbod, boordevol programma, fleurig bloemwerk en vele exposities zorgen op 23, 24 en 25 juni voor een ongedwongen dag in de buitenlucht.

 

Moderne landbouw

Naast zo’n 400 stands met producten in elk segment, zijn er lezingen over een breed scala aan onderwerpen, bijzondere tentoonstellingen, duizenden dieren, een folkmuziek festival, moderne landbouw en honderden shows. De Farm & Country Fair is 22 jaar geleden opgezet om het moderne boerenleven in de schijnwerpers te zetten en dat is nu nog steeds een belangrijke pijler. Standhouders vertellen over de landbouw en er zijn presentaties met moderne machines. Naast huisdieren zijn er honderden landbouwdieren zoals koeien, schapen, geiten en paarden.

Farm & Country Fair 2017 in Aalten

Musea en tentoonstellingen

Farm & Country Fair 2017 in AaltenJoke Ruesink, organisator Farm & Country Fair: “op het terrein zijn een aantal gebouwen speciaal voor de Fair neergezet. In één van deze gebouwen zijn bijzondere tentoonstellingen te zien, zoals een enorme collectie grijs gewolkt emaille. Het is verbazingwekkend dat er zoveel honderden artikelen van alleen al deze tint emaille werden gemaakt. Soms alleen voor winkels, zoals een bijzondere klok. Ook zijn er voorwerpen speciaal voor de medische wereld te zien, zoals de voorloper van een inhalator of dozen voor gesteriliseerde instrumenten. En verbaas je over alleen al de verschillende soorten pannen!”

Afkomstig uit Drenthe is het strijkijzermuseum. Strijkglazen, kachelijzers, ijzers die werden verwarmd door middel van kolen, turf, petroleum en spiritus en de eerste elektrische ijzers, de duizenden strijkijzers zijn allemaal anders. Verder zijn er verbazingwekkende collecties vintage koffie- en theepotten, wekkers en andere nostalgie uit de jaren tussen 1950 en 1970 te zien.

Farm & Country Fair 2017 in AaltenGratis toegangskaarten Farm & Country Fair

Is tuinieren uw hobby maak dan wat foto's van uw tuin en schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij 10 vrijkaarten voor de Farm & Country Fair, twee per inzender!
Veel succes!
Redactie VoorPlussers

 

Tweede Wereldoorlog

Farm & Country Fair 2017 in AaltenJoke Ruesink: “vorig jaar is een begin gemaakt met het uitgraven van loopgraven zoals deze met name in de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. Maar ook in WOII moesten de burgers meehelpen met het uitgraven van loopgraven. Dit voorbeeld is tijdens de Fair te zien. Mensen kunnen er doorheen lopen en soldaten geven uitleg over het leven in de loopgraven en aan de frontlinie. Ook de legervoertuigen en bijzondere displays uit die tijd maken grote indruk op jong en oud. Kinderen kunnen op dit unieke deel van het terrein opdrachtjes doen en leren hier heel veel van. We moeten juist in deze tijd blijven vertellen waarom we geen oorlog meer willen”.

Programma op maat voor elke leeftijd

Farm & Country Fair 2017 in Aalten              Voor elke leeftijd en interesse is er veel te beleven. Via de website of app is thuis alvast een interessant programma samen te stellen, maar ook zijn er veel zitjes en hoekjes en gewoon lekker neer te ploffen. Even genieten van die heerlijke ongedwongen sfeer waar de Farm & Country Fair bekend om staat.

Praktische informatie

De Farm & Country Fair in Aalten is op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 25 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Vanuit Dinxperlo en Aalten is de route aangeven met borden. Meer informatie op www.countryfair.nl

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter