voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Activiteiten 2016 Kwekerij/Tuin ‘De Boschhoeve’Sneeuwklokjesfeest do. 18, vr. 19 en za. 20 februari van 10.00 - 17.00 uur

 

Het derde lustrum van ons Sneeuwklokjesfeest! Een feest dat inmiddels is uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar toch vooral van sneeuwklokjes. We hebben diverse gespecialiseerde kwekers uitgenodigd, waardoor het aanbod sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende planten zeer aantrekkelijk is.


In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met 'galanthofilia': variërend van sneeuwklokjeskaarten, botanische tekeningen, handbeschilderd servies, vaasjes, glaasjes en kleding met sneeuwklokjes, sieraden, tot prachtige theedoeken en tafelkleden. In de tunnel voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula's maar ook onze collectie pioenen.

Activiteiten 2016 Kwekerij/Tuin ‘De Boschhoeve’


Activiteiten 2016 Kwekerij/Tuin ‘De Boschhoeve’Lezing: op vr. en za. om 11.30 uur houdt kweker Cathy Poitier in de kleine schuur de lezing 'Cathy's sneeuwklokjes'.
Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Green Ice Nursery: winterbloeiende cyclamen, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk. De collectie kleinbloemige clematissen is weer binnen en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen, waaronder een grote collectie gladiolen en dahlia's in zachte, diepe of spetterende kleuren.
De tuin zal bij goed weer open zijn, op veel plaatsen in de boomgaard en de borders zijn bijzondere sneeuwklokjes aangeplant.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
De tuin en kwekerij zijn ook op zat. 27 en zon. 28 februari geopend, dat weekend is de toegang gratis.
Tip: voor de start van verkoop van Helleborussen van kwekerij De Hessenhof kijk op de website www.hessenhof.nl.

Activiteiten 2016 Kwekerij/Tuin ‘De Boschhoeve’

Open Voorjaarsweekenden in april.

De lente is toch wel ons meest favoriete tuinseizoen. Ruim 25 jaar bollen planten levert inmiddels een lentetuin vol bloei, kleur en geur. Graag laten we iedereen mee genieten van deze voorjaarsexplosie: met vele soorten narcissen, honderden tulpen en blauwe druifjes, sneeuwroem en sterhyacinten, hondstanden en bosanemonen in de boomgaard, het grasveld, de moestuin en de vele borders. Verspreid door de gehele tuin en op de tuintafels staan vele terracotta potten in diverse formaten. Gevuld met kleurrijke combinaties van grote én kleine voorjaarsbollen een garantie voor wekenlange bloei.
Welkom in de tuin op zaterdag en zondag (echter paasmaandag i.p.v. 1e paasdag) van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lentemarkt za. 23 april van 10.00 - 17.00 uur.

Speciale aandacht deze lente geven we aan de bijzondere voorjaarsbloeiende vaste planten, zoals Polygonatum, Jeffersonia, Sanguinaria, Adonis, Podophyllum en bosanemonen (in wit, blauw, geel, roze, crème en groen).
Gasten: kwekerij De Keltenhof: heemplanten, Jan en Mieke Bravenboer: tuincyclamen, Chris en Anneke van Asselt: bessenstruiken en aardbeiplanten, Hein Meeuwissen/ Rita van der Zalm: zomerbloeiende bollen en knollen, Gradinka Kruidentuin: biologische zaden van bloemen, groenten, (wilde) kruiden, 'heirloom' tomaten en bonen, Leslie Leijenhorst: historische bloembollen, Eric Meijer: tuinontwerp en -advies, De Boschhoeve: bloemen- en groentezaden, voorjaarsplanten, clematissen, aparte heesters, Sneeboer gereedschap, bleekpotten.
Vereniging Toer de Boer op: diverse agrarische bedrijven uit de IJsselvallei met ambachtelijk bereide lekkernijen: kaas en zuivel, puur natuur vruchtensap, jams en imkerijproducten. Vrije toegang.

Lentemarkt 19 april 2014

Meimarkt za. 28 mei van 10.00 - 17.00 uur.

Tijdens deze gezellige tuinmarkt staan het erf en de boomgaard vol kramen en stands met allereerst natuurlijk heel veel tuinplanten, maar daarnaast ook vele mooie, lekkere of functionele tuinartikelen. Denk hierbij aan tuinbeelden, tijdschriften, potten en keramiek, tuingereedschap en meststoffen, sappen, jam en honing, wilde bloemen- en kruidenproducten.
Maar ook aan de prachtige manden en tuinafscheidingen van De Vlechterij, de fraaie metalen rozen- en clematissteunen van Berthold Rave, evenals de functionele tuinartikelen van De Tuinfee.
De volgende collega-kwekers zijn uitgenodigd: rozenkwekerij Rozenrijk: gezonde rozen, kwekerij Schipper: bijzondere eenjarigen en salvia's, Anke Pols: kleurrijke groenten, kruiden en bloemen voor de decoratieve moestuin, Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zomerbollen en- knollen, kwekerij Ekkelboom: alpine- en schaduwplanten, kwekerij De Vinkentuin: romantische planten, Bertha's Hof: tuinhortensia's, Hostadroom: hosta's, Hindry Bos: bosboomverzorging.
Bij de Plantendokter kunt u terecht met al uw vragen over plantenziektes. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Tour de Brocante vr. 10 en za. 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Nieuw.

Ons plein en de kleine schuur staan twee dagen vol kramen met brocante, van stoer tot verfijnd, voor binnen en buiten, uit eigen land, Frankrijk en Engeland. In samenwerking met De Engelse Serre uit Bennekom en Ria Roosenboom.
Dahlia en Tuinbrocante dagen vr. 1 en za. 2 juli, vr. 8 en za. 9 juli van 10.00 – 17.00 uur.
van de lang doorbloeiende zomerbollen kunnen we ieder jaar weer intens genieten. Behalve een grote collectie, veelal donkerbladige, dahlia's is er ook een uitgebreide keus uit bijzondere Tulbaghia's, diverse soorten Agapanthus, verschillende grote en kleine Eucomis soorten, Galtonia, Crocosmia, Rhodohypoxis en Begonia.
Kwekerij Schipper biedt enkele geheel onbekende dahlia's en ook botanische soorten aan, evenals salvia's en eenjarigen.
Ook dit jaar zijn er tijdens deze dagen gasten met een aantrekkelijk aanbod tuinbrocante uit binnen- en buitenland om de tuin of het terras mee te verfraaien: oude vazen, serviezen en kannen, tweede hands bankjes, stoelen en tafels, houten voorraadkisten en ouderwetse manden. Tevens bevindt zich in de theeschenkerij de stand met brocante van Ria Roosenboom.
Vrije toegang.

Zomerbloemenfestijn za. 30, zo. 31 en za. 6, zo. 7 augustus van 11.00 - 17.00 uur.

Een vrolijk zomerfeest met een hoofdrol voor de vele kleurrijke zomerbloemen die we kweken. De borders en moerbedden staan er boordevol mee, evenals de grote decoratieve moestuin en de pluktuin.
Volop keus deze weekenden uit kant en klare boeketten, gladiolen om zelf een boeket mee samen te stellen of dahliaboeketten. Iedereen kan ook naar hartelust zelf plukken in de sfeervolle pluktuin. Een tuin vol met bloeiende vaste planten voor de snij, heerlijk geurende lathyrus en onvolprezen eenjarigen als zinnia's in vele kleuren, cosmea's, lavatera's, gele en witte dille, dahlia's, zonnebloemen en sierlijke grassen. De toegang is deze dagen gratis.

Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt za. 13 augustus van 10.00 – 17.00 uur.

Dé gelegenheid om een uitgekiende combinatie van clematis en bijpassende roos aan te schaffen! Tevens zijn collega-kwekers van naam uitgenodigd met hun allernieuwste specialiteiten op plantengebied.
De clematiskwekers Marco de Wit uit Boskoop en Wilhelm Krüse uit Duitsland komen met een uitgebreid assortiment clematissen, van zowel voorjaars- en zomerbloeiende, als groot- en kleinbloemige. Ook zullen de allernieuwste cultivars verkrijgbaar zijn. Kwekerij De Boschhoeve biedt de rijkbloeiende viticella soorten aan.
Rozenkwekerij Rozenrijk en De Bierkreek komen met prachtige, gezonde rozen, Green-Ice Nursery: tuincyclamen, kwekerij Schipper: botanische dahlia's en salvia's, kwekerij Ekkelboom: alpine- en liefhebbersplanten, kwekerij 'Aan de Dijk': schaduwplanten en grassen, De Tuinfee: klimvormen en steunmateriaal.
De Britse Clematisvereniging is ook dit jaar weer met een prachtige verkoopstand aanwezig.
Met al uw vragen over clematis kunt u terecht bij de informatiestand van Ton Hannink en Jan van Kuijk.
Lezing van Ton Hannink om 11.30 uur in de grote schuur, voor Duitse Clematisliefhebbers om 13.30 uur in het Duits.
Leden van de Wageningse bloemschikclub maken prachtige bloemstukken waarin de sierlijke clematisbloemen zijn verwerkt.
In de tuin is de 'mooie moestuin' op zijn hoogtepunt, evenals de grote najaarsborders langs het grasveld. In de pluktuin is volop gelegenheid een prachtig zomerboeket te plukken. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Oogstfair za. 17 september van 10.00 – 17.00 uur.

We vieren een groots najaarsfeest in de nog volop bloeiende tuin, waarbij we kunnen genieten van al het goede dat het landleven ons kan bieden. Kom vooral kijken, proeven en ruiken in de boomgaard en op het erf bij de kramen vol met verlokkingen als: knoflooksoep, jams en chutneys, paddenstoelen en bessen, smakelijke aardappelen, appels van oude rassen, imkerijproducten, worst en boerderijzuivel, sap en wijn. Bovendien vindt u er tuintijdschriften, prachtige najaarsboeketten en allerlei herfstvruchten, potten en zaden, gereedschap, Engelse serviezen, tuinkunst en tuinkabouters, praktische buitenkleding, biologische handgemaakte zepen en crèmes en de prachtige tuinschermen en oogst- en plukmanden van De Vlechterij.
Gastkwekers: Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zakken vol bollen en knollen en vele bruikbare adviezen, Jan en Mieke Bravenboer: bijzondere tuincyclamen, Esther Kuiler (biologisch tuinder van De Ommuurde Tuin): groenten en kruiden, kwekerij Eemlook: vele soorten knoflookbollen.
Bij de Plantendokter kunt u terecht voor raad en daad bij ziekten en plagen in uw tuin. U bent ook nog welkom in de pluktuin voor het plukken van een herfstboeket. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Lunches en 'high teas', workshops en pluktuin.

In de tuin of de theeschenkerij kan voor groepen een lunch of high tea verzorgd worden. Wellicht een origineel idee voor een vrienden-, tuinclub- of bedrijfsuitje, een familiefeest of een dagexcursie (kijk voor 'dagje uit' tips op onze website).
Anke Pols organiseert ook weer enkele seizoensgebonden bloemschikworkshops. Tevens worden er in samenwerking met Elvira van Tinteren zeer gevarieerde kruidenworkshops georganiseerd.
Van half juni tot oktober is de pluktuin (met o.a. keus uit heel veel kleurrijke eenjarige zomerbloemen, dahlia's en lathyrus) geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf juni zijn ook kant-en-klare tuinboeketten te bestellen bij Anke Pols.

' De Boschhoeve' het land in.

U vindt ons op diverse tuinmarkten: in Nettetal (Oirlichen) in Dld. op 27 en 28 febr., in Mannheim (Dld.) op 5 en 6 mrt., in de Botanische Tuin Utrecht op 19 en 20 mrt., de Groenmoesmarkt in Oirschot op 20 mrt., tijdens het Lenteweekend in Eibergen op 30 april en 1 mei, in Arboretum Trompenburg te Rotterdam op 7 en 8 mei en bij de kasteeltuin te Hernen op 4 juni.

Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze (bij Arnhem)

Tel. 026-4821231, fax. 026-4821574, website: www.boschhoeve.nl
Openingstijden: Kwekerij/ Tuin/ Theeschenkerij: 18 febr. t/m 1 okt. op do., vr. en za. van 10.00 – 17.00 uur.
en ook op 2e paasdag, koningsdag (27 april), hemelvaartsdag en 2e pinksterdag.

Routebeschrijving:Vanuit het noorden, oosten en westen: Afslag 25 van de A12 richting Wolfheze. In Wolfheze na het spoor rechts, de derde weg links leidt naar 'De Boschhoeve'. Vanuit het zuiden: Afslag 19 van de A50 richting Oosterbeek. Na 4 km links richting Wolfheze, in Wolfheze voor het spoor links, de derde weg links leidt naar 'De Boschhoeve'.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter