Tuindagen van BeerveldeBeste tuinvrienden,

Met genoegen kondigt het Park van Beervelde u aan dat de 53ste editie van de Tuindagen van Beervelde zal plaatsvinden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei 2015, telkens van 10 tot 18 u.
Het thema voor deze editie is "Tea in the Garden"

 

 Voor data 2017 kijk hier!

Beervelde is bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, wordt uitgewerkt.
Voor deze editie hebben wij als rode draad: "Tea in the Garden"

Thee is volgens de laatste trends, de "nieuwe koffie" en er is geen betere plaats om van een kopje thee te genieten als in de tuin, aan een weelderig gedekte tafel.

Tuindagen van Beervelde

Tuindagen van BeerveldeDe 'Tea in the Garden' tafel.

Gudrun Cottenier en haar cursisten van de bloemenschool 'De Groene Verbeelding ' zal deze uitdaging aangaan. Zij brengen ons een 40 meter lange ' Tea in the Garden ' tafel, die gedekt zal zijn voor 120 personen. Frisse lentebloemen zijn de rode draad om de mix en match van verschillende bloemetjesserviezen en bestek met elkaar te doen verbinden. Een feestelijke tafel vol inspirerende ideetjes. Wij zijn in ieder geval al heel benieuwd.


Tea Queen of Belgium

Tuindagen van BeerveldeBij Ann Vansteenkiste "Tea Queen of Belgium", van Curiosithee (stand 514), zal u laten genieten in het paviljoen van een theeceremonie en u uiteraard thee laten proeven.
"Thee is een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken. Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken en 't liefst samen met vrienden gedronken."

 


Tuindagen van BeerveldeFinale van de Beloftevolle Hovenier competitie

Deze finale gaat door op stand 702, op vrijdag en zaterdag van 10u00 tot 18u00. Drie ploegen studenten afgevaardigd door drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen zullen een opgelegde tuin aanleggen. Ook hier zullen ze zich laten inspireren door het thema van deze editie. De Beloftevolle Hovenier is meer dan een wedstrijd, het is een demonstratie van kwaliteit, talent en inzet. Op de derde dag (zondag) zal een jury zich uitspreken. Dit is een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners (BFG) in samenwerking met Tuinaannemer.be.

De finalisten van deze editie zijn:Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO uit Stabroek, Provinciale Tuinbouwschool uit Kortrijk en Biotechnische & Sportschool uit Sint Niklaas

Tuindagen van BeerveldeKinderanimatie

• Word jij Tuinkampioen 2015? Een animatie voor kinderen tussen 8 & 12 jaar. Leuke 'proeven', veel prijzen op stand 703! Meer informatie op: De Tuinkampioen
• Speciaal voor de kinderen komt Eddy Van Der Sijpe (stand 601) met zijn mini-shetlands. Onder constante begeleiding kunnen de kinderen de dieren aanraken, er op zitten en ermee op de foto.
• Mieke Poppe van Ecosnooze (stand 502) brengt alpaca's mee naar Beervelde: deze dieren zijn niet alleen uitermate zacht van wol, maar ook bijzonder zacht van karakter.
• Tussen de bomen zal Jeff Verhaeghe van Artilignum (stand 514) een kindvriendelijke stand opbouwen waar kinderen naar hartenlust boomhutten kunnen uittesten.
• Holger Van Durme (stand 605) leert de kinderen enkele technieken om snel hoog in de bomen te klimmen.


Tuindagen van BeerveldeAnimatie en demonstraties

• Bij Claude Pohlig (stand 443), onze specialist in moestuinkeuken, kan u terecht voor "Het Nieuwe Tuin Bord" in samenwerking met Peter en Kathlijne Bauwens van De Nieuwe Tuin (stand 440). Zo kan u vooraf proeven wat u kan planten in uw tuin.
• Breng uw grond mee voor een gratis grondontleding op de stand van DCM (stand 501).
• Alle dagen om 16 uur, workshops rond culinaire infuus en/of thee, gastronomische dorstlessers uit de tuin, door Wim Maes van Cook and Herb (stand 206).
• Op de stand van De Tuinbouwschool van Melle (stand 712) kan u terecht voor verschillende demonstraties. Op vrijdag 8 mei is er een infostand ecologisch tuinieren en een proeverij natuurlijk appel/perensap, op zaterdag 9 mei voor een demonstratie bloemschikken. Op zondag 10 mei kunt u er terecht voor determinatie van ziekten en plagen. Vergeet vooral uw staal niet mee te brengen.
• Bij Ecosnooze (stand 502) kan u niet alleen de alpaca's bewonderen maar u krijgt ook een demonstratie van het spinnen van hun wol.
• Houdt u van koken in de openlucht? Bij Comfort Trade (stand 509) kan u dit live meemaken en van het resultaat proeven.
• Bij Dirk Mortier van Vlaamse bijgebouwen (stand 221) kan u terecht voor een demonstratie van het verzagen van bomen.
• Anne Huttener van Ons Ateljee (stand 704) geeft op haar stand doorlopende demonstraties van bloemsierkunst. De opbrengst gaat integraal naar "Kinderkankerfonds Koester".
• Bruno Vloeberghs van Anders Gevlochten (stand 622) laat u zien hoe men o.a. manden vlecht.
• De kringloopkrachten van Lochristi (stand 503) zijn uiteraard aanwezig met hun compostmobiel.

Doe mee en win 1 van de 10 duo tickets voor de Tuindagen van oktober 2015

Tuindagen van BeerveldeVergeet niet langs te gaan op de stand van Fence (722). Daar kan u uw gratis exemplaar van Fence ophalen, deelnemen aan onze enquête en uiteraard kans maken op een van de 10 duo ticketten voor de Tuindagen van oktober 2015.
Alle winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd.

 


Wacht niet langer, koop nu uw ticket!

U hoeft niet meer aan te schuiven aan de kassa, maar direct doorgaan naar de ingang, waar uw ticket zal gescand worden.Via onze website www.parkvanbeervelde.be kan u uw tickets voor uw favoriete Tuindagen online bestellen, dit zonder bijkomende kosten, aan €8 per persoon.
Inbegrepen zijn inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.
€8 per persoon voor groepen van minimum 25 personen (+ gratis ticket voor chauffeur en begeleider).
Gratis voor kinderen tot en met 14 jaar.
Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Doe nu uw voordeel! - €2 op de prijs aan de kassa

Praktische informatie.

Data: 8, 9 en 10 mei 2015 van 10 tot 18 uur.
Voorverkoop: €8 per persoon via www.parkvanbeervelde.be
Inbegrepen: Inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.
8 € per persoon voor groepen van minimum 25 personen (chauffeur en begeleider gratis).
Aan de kassa: €10 per persoon.
Kinderen: Gratis tot en met 14 jaar. Animatie voor de kinderen is voorzien met onder andere De Tuinkampioen van Fence.

Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Lunch: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en selfservice)
Waar? Via de E17 (Kortrijk-Antwerpen),2 km van uitrit 11, richting Lochristi.
GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 33
Parking: Gratis in grote weiden.
Informatie: +32(0)9 356 81 82 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis toegangskaarten voor de Tuindagen van Beervelde

Is tuinieren uw hobby maak dan wat foto's van uw tuin en schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Tuindagen van Beervelde, twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

 

Meer informatie?

In de hoop u binnenkort in Beervelde te mogen begroeten,
Met vriendelijke groet,
Graaf Renaud de Kerchove
www.parkvanbeervelde.be

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter