voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Thomas de trein in het spoorwegmuseumPersbericht, Utrecht, 23 april 2015

 

Dit jaar wordt Thomas de Stoomlocomotief 70 jaar. Het Spoorwegmuseum viert daarom van 11 t/m 17 mei een hele week lang een verjaardagsfeestje met Thomas als middelpunt. De echte Thomas komt over uit Engeland, kinderen kunnen spelen op het grote speelkleed en naar de Thomas musical.

Op maandag 11 mei mag iedereen die 'Thomas' heet gratis naar binnen om als VIP het feestje mee te vieren.

Verjaardag

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de Engelse predikant Wilbert Vere Awdry het eerste verhaaltje over Thomas de Stoomlocomotief publiceerde. Awdry was een Brits predikant, treinengek en auteur van jeugdliteratuur. Zijn grootste bekendheid kreeg hij als schepper van Thomas the Tank Engine, in het Nederlands vertaald als Thomas de Stoomlocomotief. Hij bedacht Thomas om zijn zoon Christopher te vermaken die de mazelen had, in 1945 werd het eerste boekje 'The three railway engines' gepubliceerd. Het zijn verhalen over levende en sprekende locomotieven en wagons op het fictieve eiland Sodor. In 1984 kwam er een tv-serie met Thomas en zijn vrienden in de hoofdrol, het pratende treintje werd hierdoor in toenemende mate populair.

Thomas de trein in spoorwegmuseum

Thomas de trein in spoorweg museumSpeciale verjaardagsactie

Natuurlijk gaat Het Spoorwegmuseum de verjaardag van Thomas vieren, daarom is er een speciale Thomas actie. Op maandag 11 mei krijgt iedereen die 'Thomas' heet gratis toegang. Voor hen staat om 13.00 uur een speciale verjaardagstaart klaar en mag als VIP met Thomas de Stoomlocomotief op de foto. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en  ontvang het Thomas VIP ticket en een kadootje!

Het programma

Omdat Thomas dit jaar zijn 70ste verjaardag viert heeft Het Spoorwegmuseum het Thomas Weekend van vier naar zeven dagen uitgebreid. Een hele week lang is Thomas de Stoomlocomotief te gast in het museum. Kinderen kunnen Thomas en zijn vriendjes Henry en Emily ontmoeten en worden geschminkt als een van deze helden. Natuurlijk is de Dikke Controleur ook weer aanwezig. Kinderen kunnen eindeloos spelen en bouwen met Thomas speelgoed op een groot speelkleed. De nieuwste Thomas-film wordt vertoond en er is een Thomas-musical te zien. In de winkel zijn leuke Thomas aanbiedingen te koop. Op het buitenterrein rijden stoomtreintjes.

Kaartverkoop

Het is verstandig vooraf een Thomas ticket te kopen via www.thomasweekend.nl. Een kaartje kost €16,00 (plus €1,00 reserveringskosten) voor iedereen van 4 jaar en ouder. Museumkaart gratis. De parkeerruimte bij Het Spoorwegmuseum is beperkt, kom daarom met het openbaar vervoer. Er rijdt ieder uur een trein vanaf Utrecht CS naar Het Spoorwegmuseum (Utrecht Maliebaan). Vanaf P+R Westraven rijden gratis pendelbussen naar het museum.

Kaarten bestellen kijk hier!

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter

Wie is Online

We hebben 64 gasten en geen leden online