voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Voorjaarsfair LentiadeBezoek de voorjaarsfair Lentiade

 

De Lentiade gaat verhuizen! Op 11 & 12 april vindt de 6e editie van deze voorjaarsfair plaats op de Pettelaarse Schans in Den Bosch: een stervormig, voormalig vestingeiland direct aan de A2 aan de rand van één van de beste shoppingsteden van Nederland.

Voor data 2017 kijk hier!

Vier de lente op de nieuwe, grotere locatie tijdens de Lentiade samen met meer dan 150 deelnemende bedrijven. Er is van alles te vinden op het gebied van country lifestyle, fair trade, mode, kunst, streekproducten, persoonlijke verzorging en landelijke woon- en tuinaccessoires. Laat u verrassen door de live muziek, culinaire lekkernijen bij vele foodtrucks, indrukwekkende roofvogelshows met zeearenden en gieren, culinaire workshops, slipjacht demonstraties te paard met honden en hoornblazers en paarden(mode)shows. Kinderen leven zich uit in de grote kinderboerderij, bij de Ouwehands Dierenpark Beestenbus, bakken meelwormkoekjes en leren hoe ze een ridder kunnen verslaan. En op zaterdag maken vele klassieke- en sportieve auto's, die deelnemen aan de voorjaarsrally van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC), een tussenstop op de fair en zijn de auto's tussen 11:00-14:00 uur te bewonderen. Lentekriebels? Beleef de lente in Bourgondisch Brabant! Openingstijden: 10:00-17:00 uur, gratis parkeren voor auto & fiets, kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

Voorjaarsfair Lentiade


Voorjaarsfair LentiadeOp jacht naar de vos

Eén van de vele hoogtepunten tijdens de Lentiade is de slipjacht demonstratie, rijk aan traditie en een aangelegenheid die afstamt uit het verleden. Tijdens een slipjacht wordt er een reukspoor gevolgd door een meute honden en jagers te paard, dat vooraf getrokken wordt door man en paard. Er wordt dus niet echt op dieren gejaagd.


Spoorzoeken

Het spoor wordt op de Pettelaarse Schans door de sliptrekker gelegd, waarna binnen een half uur de honden het spoor zoeken. Wanneer de honden het reukspoor (scent) vinden, geven ze de 'full cry' (het geluid waar de Engelse Foxhounds om bekend staan) en volgen ze vol enthousiasme de scent. Achter dit tafereel volgt het jachtveld bestaande uit ruiters en amazones van de 'Veluwe Hunt' uitgedost in de voor heren rode jachtrok met gele kraag en de dames in blauwe jachtrok met gele kraag.


Voorjaarsfair LentiadeJachthoornblazers

Tijdens de slipjacht demonstraties laat 'Les Venneurs de Brabant' van zich horen: de jachthoornblazers (sonneurs) die een extra dimensie toevoegen aan het jacht tafereel. De sonneurs van de Veluwe Hunt gebruiken de Franse trompe de chasse: een grote hoorn met een weids timbre. Oorspronkelijk gebruikten jagers jachthoorns om elkaar signalen door te geven in het veld. Voor allerlei situaties bestonden aparte signalen, waaruit na verloop van tijd korte composities zijn ontstaan. Deze composities worden tijdens de voorjaarsfair Lentiade over het jachtveld ten gehore gebracht.

Kijk voor het actueel programma op www.lentiade.nl

 

 

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten voor de Lentiade!


Lentiade 2015Heeft u een leuk verhaal over een leuke beurs (bv vorig jaar) en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Heeft u niets te vertellen over een beurs, dan mag u ook een leuk verhaal schrijven over uw hobby. Doe daar dan ook wat foto's bij en ook dan maakt u een kans!

Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. U kunt dan in aanmerking komen voor twee vrijkaarten. Wij krijgen meerdere sets gratis toegangsbewijzen tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze beurs kunt.

Succes en misschien tot op de Lentiade!
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter