ImageKerstmarkt en IJspiste Kijken, kopen en sfeer opsnuiven? In december en januari kan je in Antwerpen terecht voor spetterend winterplezier! In december is het gezellig kuieren in het kerstdorp op de Groenplaats. Feeërieke kerstverlichting en sfeervolle kerstmuziek zorgen voor een unieke sfeer in het middeleeuwse stadsgedeelte. Of je kunt sierlijke pirouettes gaan draaien op de ijspiste op de Grote Markt. Tot slot zetten ook de Antwerpse musea in deze feestperiode hun deuren wagenwijd voor je open.

De kerstmarkt van Antwerpen is al jarenlang de grote publiektrekker tijdens de feestmaand in de Vlaamse stad Antwerpen. Antwerpen kent één grote Kerstmarkt die gehouden wordt in de historische binnenstad van Antwerpen. Naast de Kerstmarkt staan er ook dit jaar weer andere feestelijkheden op het programma zoals in 2012 een heus openingsfestival. Dat vindt plaats op zaterdag 8 december 2012. Verder staat er op het Steenplein de tijdelijke ijspiste. Op deze schaatsbaan kunnen jong en oud lekker schaatsen met uitzicht op de Schelde. Heb je zelf je schaatsen vergeten, dan is dat geen probleem want de schaatshuur is inbegrepen in de entreeprijs. Tot slot is de hele binnenstad versierd in winterse sferen.

 • sfeervolle kerstmarkt met muzikale optredens waar u kan genieten van een hapje en drankje. Iets verderop (op de Grote Markt) vindt u bovendien de ijspiste…
• Groenplaats
• 8 tot en met 31 december

Openingstijden

De Kerstmarkt van Antwerpen is op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en geopend vanaf 12 uur 's middags tot 21 uur 's avonds. Op vrijdag en zaterdag eindigt de Kerstmarkt pas om 23 uur 's avonds. Op zaterdag en zondag opent de Kerstmarkt een uurtje vroeger: om 11 uur 's morgens. Op maandag 24 en 31 december sluit de Kerstmarkt al om 18 in plaats van 21 uur.De Kerstmarkt tijdens Kerstmis

Tijdens beide Kerstdagen is de Kerstmarkt in Antwerpen gewoon geopend. Op zowel eerste als tweede Kerstdag is de Kerstmarkt van 12 tot 21 uur open. Tijdens 2e Kerstdag zijn de winkels ook gewoon open in Antwerpen, op 1e Kerstdag zijn de winkels gesloten. 

 

3 daagse busreis naar Kerstmarkten in Belgische steden!

Maak kennis met de gastvrijheid en gezelligheid van onze zuiderburen tijdens deze busreis naar de kerstmarken in de Belgische steden. De middeleeuwse centra van Brugge en Gent geven de kerstmarkten extra sfeer. We verblijven in Antwerpen, bekend om de wereldhaven aan de Schelde, de diamanthandel, het Rubenshuis en bekende winkelstraten als de Keyserlei en de Meir. Reserveer nu en ga een weekendje kerstshoppen in de gezelligste steden van België.

Voor meer info kijk hier!
Voor meer kerstmarkten kijk hier!

RSS / Twitter