voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Oudste stukje Nederland eenmalig toegankelijk24 & 25 mei bezoek Romeins Aquaduct bij Nijmegen

 

Nijmegen vierde in 2005 haar 2000-jarig bestaan en is daarmee mogelijk de oudste stad van het huidige Nederland. Tijdens het Romeinse Rijk vestigde zich in het oostelijk deel van de stad het tiende legioen van de Romeinen. Deze zetten de eerste sporen in het land en bouwden een groot aquaduct. Dit Romeins Aquaduct is altijd voor het grootste deel afgesloten geweest voor publiek. Tot nu! Want dit weekend kunnen bezoekers eenmalig een kijkje nemen in het oudste stukje van Nederland: een uniek bezoek aan het Romeins Aquaduct in een prachtige natuurlijke omgeving.

De Romeinen vestigen zich in 71 op het terrein van de Hunnerberg in het huidige Nijmegen-Oost. Zij vermaken zich met allerlei klussen, om de leefbaarheid in het gebied te stimuleren en zijn goed voor de handel. Alleen de watervoorziening blijkt een probleem. De putten zijn niet toereikend voor de grote hoeveelheid soldaten en dieren en ook blijken de Romeinen nogal gesteld te zijn op hygiëne. Ze wensen vers water uit bronnen, en starten daarom aan de bouw van een aquaduct. Wanneer de Romeinen vertrekken raakt dit aquaduct buiten gebruik. Anno 2014 zijn de sporen van dit aquaduct nog heel duidelijk in het landschap te zien en is ervoor gezorgd dat deze goed bewaard en beschermd zijn gebleven.
Het Romeins Aquaduct loopt door Heilig Landstichting, Berg en Dal en Nijmegen, voornamelijk door particuliere grondgebieden. Ook loopt een deel van het aquaduct door Museumpark Orientalis. Op 24 & 25 mei opent Museumpark Orientalis eenmalig haar poort richting het verloop van het aquaduct, zodat bezoekers de route langs het aquaduct kunnen bewandelen. Vanuit Museumpark Orientalis loopt het aquaduct door landgoed Watermeerwijk. Dit landgoed achter grote hekwerken is
bekend in de omgeving en altijd ontoegankelijk. Enkel dit weekend kunnen bezoekers vanuit het museumpark het landgoed Watermeerwijk betreden. Gidsen van IVN Nijmegen, het Gilde Nijmegen en Museumpark Orientalis staan op de route klaar om bezoekers van alle informatie te kunnen voorzien. Tevens worden er lezingen gegeven door Paul Kessener, expert op het gebied van het aquaduct, en is er een film te zien.
Startpunt Orientalis
Via een poort in Orientalis kunnen bezoekers op beide dagen vanaf 12.30 uur de route zelfstandig bewandelen. De lezingen in het Binnenmuseum zijn om 13.30 uur, 14.15 uur en 15.00 uur. Bezoekers betalen enkel de entreeprijs van het museum.
Voor meer informatie www.museumparkorientalis.nl

bezoek Romeins Aquaduct bij Nijmegen

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T +31-24-3823110
F +31-24-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden seizoen 2014
29-03-2014 t/m 26-10-2014
Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur
Toegangsprijzen seizoen 2014
Volwassene € 9,50 p.p.
Kind € 6,- p.p.
Kinderen tot 4 jaar gratis
Museumjaarkaart gratis
CJP kaarthouders 50% kassakorting

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter