voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Drinkliederen in de Sela tuinenLeuke idee, bezoek eens een Tuinconcert!

Reserveringen voor concerten kunnen per telefoon of via de mail gemaakt worden of door overmaking op banknr NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse onder vermelding van adres en concert. Bij slecht weer (verwachting) is het aan te raden om te reserveren. Er zijn binnen maar een beperkt aantal plaatsen en vol is vol!. Dit geldt voor alle concerten.
Neem een kussentje of plastic mee, u zit nl. op het gras.

Voor concertdata Selatuinen 2017 kijk hier!

 

Alle concerten in de theatertuin Sela beginnen 's middags om 14.00 uur tot ca. 16.30
kosten euro 9,50
Voor, tijdens en na de voorstellingen kunt u, met een versnapering in de hand, genieten van de tuin.

 

Kinderen tot 12 jaar gratis. Een muziekzomerkaart is vanaf het eerste concert te koop aan de kassa of
door overmaking naar NL68INGB0003725924 tnv IM Cornelisse met vermelding van uw adres.


Alina Engibaryan in de Sela tuinenALINA ENGIBARYAN QUARTET

ZONDAGMIDDAG 11 MEI, VAN 14.00- 16.30 ;Ook al is ze pas 20 jaar, toch heeft de getalenteerde Russische zangeres Alina Engibaryan een verrassend volwassen geluid. Met haar internationale kwartet, bestaande uit Sander Thijsen (NL, piano), Tyler Luppi (USA, contrabas) en Samvel Sarkisyan (Rusland, drums), speelt ze vandaag eigen werk en arrangementen van jazzstandards. Het kwartet speelt van ingetogen en klein tot swingend en opzwepend, met duidelijke invloeden uit de hedendaagse New Yorkse jazzmuziek. Deze band sleepte in 2012 de tweede prijs in de wacht bij het befaamde Prinses Christina Concours.

 

 

 

 

Simone in de SelatuinenOF ZAL IK OVER DE LIEFDE ZINGEN?

ZONDAGMIDDAG 1 JUNI, VAN 14.00- 16.30; Sopraan Simone Bekkering zal samen met pianiste Riëtte Olthof prachtige Duitse, Franse & Spaanse liederen ten gehore brengen van componisten als Schumann, Debussy, Duparc & Granados. De liefde vormt de rode draad in het programma en zal in verschillende gedaantes ten tonele verschijnen. Van de eerste liefde, de extatische liefde, de vergankelijke liefde, de troostende liefde tot de gestorven geliefde. Uiteindelijk komen bij Schumann al deze verschillende kanten van de liefde samen in de ontroerende cyclus: Frauenliebe und –Leben.

 

 

  


MARJOLEIN MEIJERS EN BAND

Tuinconcerelatuinen
Foto Kees Tabak

ZONDAGMIDDAG 15 JUNI, VAN 14.00- 16.30, "Spetterend en ingetogen", "vrolijk en stemmig", "goed gearrangeerd en mooi van eenvoud..." Dat zijn zo wat kreten die de afgelopen twintig jaar voorbijkwamen in de pers als het ging over de liedjes van Marjolein Meijers. In deze "van Berini tot Solex" draait alles weer om de muziek. Samen met haar muzikanten - Walter Kuipers en Onno Kuipers - leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach... Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn.

CROSS-OVER VAN KLASSIEK EN FOLKSONGS IN DE SELATUINEN

Tuinconcerten in de SelatuinenZONDAGMIDDAG 29juni , VAN 14.00-16.30; Mezzo Karin Brunt kennen de vaste bezoekers van Selatuinen vooral van operateske rollen in de trits van concertante uitvoeringen waar het openluchttheater bekend om staat. Maar de uitbundige Brunt verraste het Sela publiek ook al eens met een ingetogen soloprogramma. Echtgenoot Arnold van Dongen - vaste muzikale steunpilaar van zowel Ilse de Lange als Tijntje Oosterhuis - begeleidde haar toen op gitaar. Brunt en Van Dongen komen deze zomer opnieuw naar Appelscha. Ditmaal nog eens versterkt met pianist Hans-Erik Dijkstra, ook geen onbekende in het Sela Circuit.
Anders dan anders
Het gelegenheidstrio heeft een cross-over programma in petto, met songs waarin Brunt haar veelzijdigheid – stem en performance – naar hartenlust kwijt kan. Een mengeling van klassieke liederen, folk- en popsongs, maar dan wel anders dan anders. Dat komt door de onconventionele inkleuring die Brunt eraan geeft en de eigenzinnige begeleiding van haar instrumentalisten. Spaanse liederen van Manuel De Falla bijvoorbeeld, ondersteund door de elektrisch verstrekte gitaar van Van Dongen. Of een rocksong als The Rose, maar dan gezongen op een klassiek pianoritme van Dijkstra.
De drie muzikanten laten het vertrouwde idioom los en duiken met elkaar het diepe in, op zoek naar de symbiose tussen klassiek en pop. De ene keer als duo, dan weer als trio, maar altijd apart. Bekende en oude liedjes als Hallelujah en Scarborough Fair klinken zoals ze nog nooit hebben geklonken.

Tuinconcerten in de SelatuinenHET SPEELHUYS

ZONDAGMIDDAG 13 JULI, VAN 14.00- 16.30; Een middag waarbij we ondergedompeld worden in de sfeer van de Amsterdamse speelhuizen rond 1700: kroeg, danslokaal en bordeel tegelijkertijd. Het is er een beetje donker en het ruikt er merkwaardig. Consumptie verplicht. Je begint met een glaasje, of twee, of drie; wijn of Hamburgs bier. Een pijp tabak erbij, kost een stuiver bij de waard. De lichte dames zijn niet verplicht, maar wel verleidelijk. En natuurlijk is er live muziek. De muzikanten spelen op verzoek de dansen en liedjes die iedereen kent en die iedereen meezingt. En het wordt laat, heel laat...

Speelhuys brengt de muziek uit de Amsterdamse speelhuizen weer tot leven. Na zo'n 300 jaar bestaat het muzikale menu nog steeds uit liederen van hoger en lager allooi uit alom bekende drukwerken als 't Amsterdamse rommel-zootje (1651), Amsterdamse Kermiskoeck (1680) en Het Vermakelyk Bagyn-Hof (1739) afgewisseld met meeslepende dansmuziek uit Oude en Nieuwe Hollantse Boeren Lieties en Contredansen (1701-1713) of het Nieuwe Hollandsch Speel-huis (1762) en sporadisch onderbroken door een zedige vermaning uit de Lusthof der Zielenuit 1692 of de Opwekkelyke Zedezangen uit 1716.

Jos Somson, mezzospraan, Jos Koning, viool/ viola d'amore, Martin van Vliet, theorbe/ barokgitaar/zang, Marcel Snijders, contrabas/ violone

 

MARTIJJE

Tuinconcerten in de Selatuinen
foto hans mossel

ZONDAGMIDDAG 27 JULI, VAN 14.00- 16.30; Vocaliste Martijje! neemt je mee op reis naar het Drents van nu. Drentse streektaal en jazzmuziek vormen een gouden combinatie. Want streektaal is hot en jazz is in. Martijje! zet de kwaliteit van haar stem in om herkenbare, eigentijdse teksten over het voetlicht te brengen in de Drentse streektaal. Martijje! neemt je mee in de wereld van de jazz én in het Drents van nu!
Martijje! zong altijd al: van jongs af aan achter de piano. Liedjes die op de radio voorbijkwamen en lekker klonken, speelde en zong ze na. Tegenwoordig schrijft ze haar eigen liedjes, met een flinke dosis jazz. Met haar heldere, zuivere sound zingt ze soepel over de liefde en alledaagse onderwerpen die zo herkenbaar zijn, dat je er soms van moet glimlachen. Haar nuchtere maar ook romantische kijk op het leven komt terug in haar liedjes.


Tuinconcerten in de SelatuinenZOMERCONCERT MET DRINKLIEDEREN

ZATERDAGMIDDAG 30 AUGUSTUS , VAN 14.00-16.30; Klok, klok, klok. Zo klinkt het blijmoedige drinklied bij de aanvang van Hoffmanns Vertellingen van Jacques Offenbach - neem er nog een en verheug je op wat komen gaat. Zo luidt ongeveer het muzikale motto van het concert dat het vaste Sela ensemble deze zomer in het openluchttheater uitserveert.
De sopranen Mirjam Cornelisse en Hannie Slingerland, de bas Peter Krijns, en pianist Hans-Erik Dijkstra hebben voor hun programma drinkliederen, en liederen over drank, van alle tijden en uit alle hoeken van de wereld bij elkaar gebracht. Een gekostumeerde muzikale ode aan de dorst, overmoed, vrolijkheid, dronkenschap, hoofdpijn, zwaarmoedigheid, en wat drank al niet meer bij een mens teweeg brengt.
Come let us Drink, schreef de jolige Henry Purcell op aandringen van zijn drinkmaten ter plekke in de kroeg, de canon klonk tot in de late uren. Zo laat dat mevrouw Purcell er genoeg van had en de voordeur op slot draaide. De arme benevelde Henry bracht noodgedwongen de nacht kleumend door in de vrieskou en stierf een paar dagen daarna aan longontsteking. Zo zie je maar, vrolijkheid en treurnis liggen niet ver uit elkaar als drank in het spel is. Robert Schumann moet dat geweten hebben toen hij het intens verdrietige Liet auf das Trinkglas eines Verstorbenen componeerde.
Maar kop op, er valt nog genoeg te laven. Aan het Stoss an uit Die Fledermaus of het Libiamo van Traviata, en anders wel de Rum and Coca-Cola van de Andrew Sisters. En, voor het naar huis gaan, de Koffiecantate van Bach. Wellicht een verstandige afsluiting, want rondom het concert zal lokale brouwer ..... in een speciale stand liefhebbers zijn biertjes laten proeven.

Ook dit jaar nodigen Mirjam en Hannie weer zangenthousiastelingen uit om mee te doen aan het ad hoc koor, dat hen bij een aantal liederen zal bijstaan (Denk aan de eerder genoemde Glu, glu, glu, Libiamo en Stoss an). Mirjam verwacht dat twee repetities voldoende zijn om het koor klaar te stomen. De eerste repetitie is op 20 juni in het kerkje van Boyl, de tweede volgt in augustus. Opgeven kan middels de website van Selatuinen
ZATERDAGMIDDAG 30 AUGUSTUS, VAN 14.00- 16.30; Mirjam Cornelisse, Hannie Slingeland, Peter Krijn en onze vaste pianist Hans-Erik Dijkstra.

Een klassieke cast in de breedste zin van het woord. Al jaren verzorgen zij in bijna gelijke samenstelling voor een heerlijke middag vol muziek, zang van hoge klasse en ongedwongen humor.


Tuinconcerten in de SelatuinenCELLO EN ZINGENDE ZAAG

ZONDAGMIDDAG 14 SEPTEMBER , VAN 14.00-16.30; Wat hebben de cello en de zingende zaag met elkaar gemeen? De strijkstok lijkt het voor de hand liggende antwoord. Akkoord, maar in het Noorden van Nederland kennen we nog een overeenkomst. Zij heet Annette Scholten. Annette is celliste bij het Noord-Nederlands Orkest, het Nieuw Philharmonisch Orkest, het Noordpool Orkest, en het Symfonie Orkest. Met de laatste trad ze zelfs op in Carnegie Hall in New York, onder leiding van Jaap van Zweden. En daarnaast bespeelt Annette dus ook de zingende zaag.
Niet zo eentje die we wellicht kennen uit Amerikaanse westerns, maar een speciale met de naam Lame Sonore (Klinkend Blad). De Lame Sonore geldt als de 'Stradivarius' onder de zingende zagen, Marlène Dietrich bespeelde er een. Door het dikkere blad heeft de Lame Sonore een vollere klank en een brede toonomvang, en dat maakt het unieke instrument weer geschikt om klassieke werken mee uit te voeren. Dat doet Annette samen met pianiste Nancke Flach, bijvoorbeeld in het Cantabile van Camile Saint-Saëns.
Annette heeft haar Lame Sonore speciaal laten bouwen in Frankrijk. "Vanwege dat dikke blad is het weliswaar een instrument dat zich lastig laat bespelen, maar de klank is zo wondermooi." Tijdens het concert in Theatertuin Sela zal Annette afwisselend haar cello en haar zingende zaag laten klinken in verschillende klassieke stukken, ondersteund door de piano van Nanke.
Mirjam Cornelisse, mijn zus, verzorgt al jaren de invulling van de klassieke concerten,
hier is nu een hecht gezelschap ontstaan wat hoogstaande originele voorstellingen brengt.

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief

Operagezelschap 't Co-OPERA-tief is een groep zangers die uiteenlopende voorstellingen brengt. De groep staat onder vaste begeleiding
van de pianist Hans-Erik Dijkstra. Hij is tevens componist/ arrangeur.
Het gezelschap brengt ingekorte en bewerkte versies van opera's en kinderopera's.
Daarnaast maken ze eigentijdse muziektheatervoorstellingen en verzorgen 'aangeklede' concerten.

Er is een vaste kern van zangers:
Mirjam Cornelisse (sopraan),
Hannie Slingerland (sopraan),
Karin Brunt (mezzo),
Henk Koorneef (altus) en
Grzegorz Stachowiak (bariton).

"t Co-OPERA-tief heeft inmiddels een aantal voorstellingen op haar naam staan.

Hans en Grietje
Le nozze di Figaro
Diva duel Diva duet
Wicked women 

 

Voor meer info zie www.selatuinen.nl

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter

Wie is Online

We hebben 29 gasten en geen leden online