Dahlia- en Tuinbrocantedagen 2014Houdt u van planten en zin in een dagje uit, bezoek dan een kwekerij waar wat extra's te beleven is. Op kwekerij 'De Boschhoeve' te Wolfheze worden twee weekenden lang de zomerbollen 'in het zonnetje' gezet.
Elk voorjaar worden een groot aantal soorten geplant in royale potten, zodat het grote planten kunnen worden. Tijdens de Zomerbollendagen staan ze dan ook fraai in bloei of tonen al hun veelbelovende knoppen.

 

Data: vrij. en zat. 4 en 5 juli, 11 en 12 juli

In de landelijk gelegen tuinen worden de zomerbollen graag toegepast. Ze geven maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders, maar zijn ook een waardevolle aanvulling in de decoratieve moestuin. Vooral de vele dahlia's komen hier goed tot hun recht, ook dit jaar zijn er weer enkele nieuwe soorten te verwachten.

Dahlia- en Tuinbrocantedagen 2014


Dahlia- en Tuinbrocantedagen 2014Grote en kleine potten vol bloeiende zomerbollen sieren de tafels en de terrassen. In de prachtige royale tuinboeketten worden ze ook graag verwerkt.
Kwekerij Schipper uit Maurik komt net nieuwe dahlia's uit Amerika.
Nieuw dit jaar zijn enkele gasten met een aantrekkelijk aanbod serviesgoed en tuinbrocante om de tuin of het terras mee te verfraaien: oude vazen en potten, tweede hands bankjes, stoelen en tafels, zinken emmers of teilen en ouderwetse manden.
In de tuinwinkel vindt u zaden, handgesmeed tuingereedschap van Sneeboer, (bleek-)potten uit Friesland en een collectie vorstbestendige terracotta potten uit Duitsland.
In de theeschenkerij kunt u terecht voor koffie en thee, soep, heerlijke taart of (kruid-)koek.
Entree kwekerij gratis, tuin 4,= euro. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Kwekerij/Tuin 'De Boschhoeve'
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026 – 4821231
Website: www.boschhoeve.nl

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter