Vurige tongen en ijskoude sprookjes

 

Pinksteren volgt tien dagen na Hemelvaart en valt op de 50ste dag van Pasen. Dit is het beginpunt van de christelijke beweging c.q. kerk. Pinksteren is meer dan een lang weekend vrij. Wat vier je eigenlijk met Pinksteren? Hoe is Pinksteren ontstaan? Wat zijn de symbolen? Dit weekend zijn er open rondleidingen rondom dit specifieke thema Pinksteren. Tijdens deze rondleidingen wordt ook een bezoek aan de Cenakelkerk, de Begraafplaats en de Hemelvaartkoepel gebracht. Starttijd 13.00 en 14.00 uur.

Museumpark Orientalis bruist van de activiteiten tijdens het Pinksterweekend. Naast de verlevendiging op diverse locaties is er extra verlevendiging bij het kampvuur bij de Bedoeïenen, bij het vuurtje in de Karavanserai, de wierookbranderij in het Arabisch dorp, de pottenbakkersoven en de mandenmaker gaat aan de slag.
Eerste Pinksterdag geven de vuurspuwers ieder uur een demonstratie 'de kracht van vuur'. Arnout Schouten en Abi Chamlal geven al jaren demonstraties op midwinter-, midzomer- en beltane-vieringen. Ook treedt Tienerkoor Teens uit Nijmegen op om 13.30 uur. Het koor doet jaarlijks mee aan het Nationale Jongerenkorenfestival en heeft een gevarieerd en eigentijds repertoire dat past bij een groep vlotte tieners.


Op Tweede Pinksterdag is er een theatervoorstelling 'Het ijssprookje' (6+) om 13.00, 14.30 en om 16.00 uur. 'Het ijssprookje' is een mini-opera. Een zanger en een zangeres zingen prachtige liedjes waar zelfs de IJskoning van smelt. Samen met een actrice en een heleboel poppen veranderen zij de locatie in een mum van tijd in een spierwit en vet cool ijspaleis.


Museumpark Orientalis


Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T 024-3823110 F 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden seizoen 2013
23-3-2013 t/m 27-10-2013
10.00 tot 17.00 uur
's Maandags gesloten.
Toegangsprijzen Volwassenen € 8,50
Kinderen € 6,-
Kinderen tot 4 jaar gratis
Museumjaarkaart gratis
50% kassakorting op vertoon van je biebpas

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter