Zat. en zon. 27 en 28 juli, 3 en 4 augustus

Persbericht

 

Dit jaar wordt op kwekerij/tuin 'De Boschhoeve' te Wolfheze maar liefst twee weekenden lang een kleurrijk gladiolenfestijn georganiseerd. Gladiolenveredelaar Hermien Challa heeft op een van de akkers weer een groot proefveld met gladiolen aangelegd, dat begin augustus een ongekend kleurenspektakel zal bieden.
Dankzij vele jaren selectie en veredelen is Hermien Challa uit Laag Soeren erin geslaagd een grotendeels vernieuwd sortiment gladiolen te kweken.

Tijdens deze weekenden kan men zelf een gladiolenboeket samenstellen in de meest fantastische kleuren, die in een bloemenwinkel nauwelijks verkrijgbaar zijn. Er is keus uit grote, middelgrote en kleine gladiolen in verrassende kleurschakeringen. Van vlammend rood en oranje tot tere pastels met contrasterende keeltjes. Van zacht limoengroen tot de bij het publiek zeer gewaardeerde lila en velours paarse gladiolen.
Ook is er een kleine selectie botanische gladiolen te zien, die een indruk geven hoe de wilde gladiool er oorspronkelijk uitzag.
Vanzelfsprekend kunnen de bezoekers ook genieten van de schitterende tuinen van 'De Boschhoeve', vooral de borders en de siermoestuin zijn in augustus een lust voor het oog.


Bert Kamphuis uit Bennekom zal in de tuinen en op het erf verrassende versieringen en decoraties met gladiolen verzorgen.
Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen (www.henrivannuenen.nl) maakt op het grasveld een buitenexpositie van grote realistische tekeningen van twee 'Gladiators': figuren uit een modern en humoristisch beeldverhaal, die een openluchtspel spelen met speciaal ontworpen zwaardbloemgladiolen.
Op de kwekerij vindt u bovendien een aanlokkelijk scala vaste planten en volop bloeiende, grote dahliaplanten van zeer goede kwaliteit.
Het Gladiolen Festijn duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kwekerij/Tuin 'De Boschhoeve'
Boshoeve 3, 6874 NB, Wolfheze
Tel. 026 – 4821231
www.boschhoeve.nl  www.challagladiolen.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter