voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Gastvrijheid is beleven

 

U ervaart en ondergaat gastvrijheid als een geheel van indrukken tijdens uw wandeling in Museumpark Orientalis. Wees welkom!
Nieuwe website 2013
Onze nieuwe website is in de lucht.
Bankbattle 2013
Maandag 8 april hebben kinderen van groep 8 van basisscholen uit het hele land gestreden om de titel Rabobank Bankbattle winnaar 2013.
Twee basisscholen uit Groesbeek doen mee.
De school uit Groesbeek die het snelst de juiste oplossing van de quiz geeft, wint een beleving in Museumpark Orientalis.

Zondag 21 april

Themadag 'Leven in tenten'.
Er zijn nog steeds mensen die in tenten wonen: de Bedoeïenen. Zij wonen niet alleen tijdens de vakantie in een tent, maar altijd. Ze trekken met kuddes dieren door de woestijn op zoek naar voedsel voor de dieren. Wil je weten hoe het leven van de Bedoeïenenkinderen er uit ziet? Kom dan op zondag 21 april naar Museumpark Orientalis en beleef de gastvrijheid en help de Bedoeïenen bij hun dagelijks leven in de woestijn.


Themaweekend Koningen en Koninginnen

Zaterdag 27 en zondag 28 april staat in het teken van koningen, koninginnen, keizers, keizerinnen, sultans en sjeiks. Laat uw kinderen bewijzen dat ze goede Koninklijke leiders zijn om uiteindelijk te worden gekroond. Maak een foto wanneer ze op de Koningsstoel bovenaan de trappen van het Paleis zitten. In onze museumwinkel kunt u, zelfs in de kleur oranje, lederen trendy armbandjes kopen.


Lezing 'De farao wordt gekroond'

Op zaterdag 27 april om 13.00 uur en op zondag 28 april om 12.00 uur, door egyptologe Elsbeth Rooker.
In deze oude beschaving had de koning een heel speciale positie. De Egyptische farao was de man die figuurlijk tussen hemel en aarde stond en die op het moment van zijn kroning haast een goddelijke status kreeg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kroning van de farao een enorm feest was met allerlei vaste rituelen en gebruiken. In deze lezing nemen we u mee naar het Oude Egypte rond 1400 v.C. en laten we u zien wat er allemaal gebeurde als de farao werd gekroond. Daarnaast is er aandacht voor het Sed-festival, een feest waarbij de farao na dertig jaar opnieuw werd gekroond.
Hij moest daarbij wel bewijzen dat hij nog steeds de juiste man voor de troon was. Hij moest zelfs zijn fysieke krachten tonen door een eindje hard te lopen. Aanmelden lezing vóór 25 april: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Museum entreeprijs.

Schoolvakantie 26 april t/m 6 mei

Vrijdagmiddag 26 april begint de vakantie.
Plan een bezoek aan het museum in uw agenda.
Op maandag 29 april en dinsdag 30 april zijn we gesloten.


Thema bloemen

Van 1 mei t/m 11 mei zijn er allerlei activiteiten rondom het thema bloemen. Bij de Bedoeïenen kunnen kinderen hun handen met henna laten beschilderen met prachtige bloemmotieven.
In het Arabisch dorp kunt u geurzakjes maken van gedroogde bloemen, zoals rozenblaadjes, lavendel en sinaasappelbloesem. U en uw kinderen maken bloemenkransen, tekenen bloemen en kunnen zelfs eetbare bloemen proeven!


Donderdag 9 mei Hemelvaartdag

De veertigste dag na Pasen is Hemelvaartsdag.
De dag die ons er aan herinnert dat er altijd hoop is. Daarmee breekt een hoopvolle periode aan voor iedereen. Wat is er mooier dan een wens te koesteren? In Museumpark Orientalis kunt u/uw kind een wens opschrijven. Uw wens hangen wij aan een ballon en deze gaan om 15.00 uur massaal de lucht in.
Vliegeren is één van de eeuwenoude tradities in Afghanistan.
Als klein jongetje stond Wasim samen met zijn broertje en neven op het dak van zijn huis in Kabul te vliegeren. Terwijl de rest keek, hield Wasim zijn vlieger in de machtige wind. De witte bergen, die hoog boven de stad uittorenen, waren het decor van zijn uitzicht. Een contrast met wanneer hij omlaag keek en geconfronteerd werd met de lawaaierige drukte van de stad Kabul. Kom kijken naar een bijzondere Afghaanse vlieger.
'Vliegeren was voor mij hemels'.. (Wasim Shanwary)
Deze dag zijn er naast de doorlopende activiteiten rondom het thema bloemen ook een workshop vliegers maken en open rondleidingen thema Hemelvaart. Deze dag is de unieke gerestaureerde Hemelvaartkoepel is toegankelijk.


Verras je moeder op zondag 12 mei

Het thema van deze dag staat in het teken van de schoonheid van de oude culturen. Maak foto's in dit prachtige decor met sfeervolle doorkijkjes als een mooie herinnering! Laat je moeder de schoonheden ontdekken en aan tafel gaan om te brunchen..
Op deze dag zijn er ook activiteiten zoals geurzakjes maken, henna & make up enz.
Moederdag arrangement (entree + oosterse brunch in de Romeinse Herberg) € 20,50 p.p.
Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oosterse brunch bestaat uit:
Verschillende soorten brood, gerookte zalm, rauwe ham, jonge kaas, brie, huisgemaakte eiersalade, glaasje punch (non alcoholisch) en glas prosecco bij ontvangst. Daarna kunt u een kleinigheidje ophalen in de museumwinkel.


AANBIEDING!

Lang Hemelvaartweekend (9 tot 11 mei)
Geniet met Hemelvaart van een lang weekend in het bosrijke Berg en Dal, vlakbij Nijmegen.
Verblijf twee nachten in Hotel Golden Tulip
Val Monte en kom op de fiets naar ons museum.
Bezoek ook de oudste stad van Nederland, Nijmegen en geniet van het uitzicht op het terras van La Pasta aan de Waalkade.
Per persoon € 90,- (twee overnachtingen inclusief huurfiets & fietsroute en museumentree Orientalis).
T 024-684 2000 www.goldentulipvalmonte.nl


Kidsclub

Via e-mail krijgen kinderen de nieuwtjes en de weetjes 1x per kwartaal door, zodat de ouders van tevoren een bezoek kunnen plannen.
Meld je aan bij onze Daniel via de website onder kopje Kidsclub!


Ons aanbod in de museumwinkel

Zonder een souvenir weggaan, dat kan bijna niet!
Loop binnen in onze museumwinkel en ontdek de vele soorten zeepjes en oliën, sieraden, glaswerk enz.
Dode Zee natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten
Alleen de naam al wekt verwarring want in werkelijkheid is de Dode Zee vol leven. Niet in de zin van planten en dieren die in het water en aan de oevers leven, maar het leven wat het zoute water, de hete bronnen en mineralenhoudende modder als helende kracht in zich draagt. Ontdek AHAVA gezichts-, lichaam-, en haarverzorging!
Kadotip! De roos van Jericho (woestijnplant)
De plant produceert geen bloemen of vruchten maar heeft een levenscyclus zoals die van de varens. Deze roos ontplooit zich magisch; van een droge dorre bol tot een prachtige groene plant. Deze woestijnplant is voornamelijk te vinden in o.a. Syrië en Egypte.
Vanaf € 4,50 per stuk bij ons verkrijgbaar.


Waarom vriend worden..

Wat Vrienden gemeen hebben is dat ze Museumpark Orientalis een warm hart toedragen. De Vrienden ondersteunen het museum met financiële bijdragen voor nieuwe objecten, tentoonstellingen, publicaties enz. U maakt dan niet alleen een gebaar, u krijgt er ook iets voor terug. Lees op onze website over de voordelen en meld u aan als vriend! Of vraag naar de brochure van de Vrienden.
Museumpark Orientalis als decor
In 'KRO De Wandeling' wandelt Sander de Kramer iedere week met een inspirerende gast op een mooie plek in Nederland. Begin april heeft de opname hier in Heilig Land Stichting plaatsgevonden.
Sander de Kramer interviewde de heer Dries van Agt in de Cenakelkerk, de Begraafplaats en het museum. Uitzending 27 april om 18.00 uur en 28 april om 08.30 uur bij de KRO op Nederland 2.


In nieuwsbrief mei o.a.

Ledenactie ANWB arrangement: Museumpark Orientalis & Hotel De Wolfsberg Groesbeek
Verrassend Pinksterweekend
Opening tentoonstelling "Het houten zwaard", gladiatoren aan de Limes
©2013 Museumpark Orientalis
Openingstijden: 23 maart t/m 27 oktober 10.00 – 17.00 uur
's Maandags gesloten, m.u.v. 2e pinksterdag, 30 april en 19 juli i.v.m. 4Daagse
Bezoekadres: Profetenlaan 2 6564 BL Heilig Landstichting
T 024-3823110 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.museumparkorientalis.nl Tw @MpOrientalis

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter