voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Jan Steen 75 jaar

Boven Den Andel, een stukje naar het Noorden bij de dijk, jawel de dromer, leeft woont en werkt de bekende beeldhouwer Jan Steen samen met zijn partner Henk Reitsema.
In de rijke geschiedenis van ons land bij de zee en het wad spelen de dijken een levensbepalende rol. We hebben zelfs verschillende namen voor de dijken: de waker, die nu op deltahoogte is gebracht, die ons beschermt tegen de verwoestende kracht van de zee, de slaper om een dijkdoorbraak het hoofd te bieden en verborgen in het land de dromer, een soort laatste redding.

Daar woont Jan Steen, ook een dromer, die de werkelijkheid van het wad, de sloten, de goudkleurige rietkragen, de verborgen werelden van het leven in het riet, op de akkers en in de fantasieën die in ieder mens opkomen, wanneer men zich laat bedwelmen door het Groninger land, de luchten en het water, tot een gestolde en verstilde wereld maakt van rietlopers, dijkgravers, waterlopers, wilgenmensen, visruiters.


Met Jan Steen maak je een reis met dansers over lichtbruggen naar planeten, naar zwevende kubussen, naar eilanden boven gewortelde huizen. Een wereld van creativiteit, van fantasie, maar ook van intense beleving, van een diepgeworteld verlangen naar de natuur, naar het aardse, naar een werkelijkheid van leven, dood en onvoorspelbaarheid.
Bij weinig kunstenaars is het gevoel van zoeken naar balans en evenwicht in een wereld van menselijk handelen, met alle emoties die daar bij horen, op een zo zinnenprikkelende, fabelachtige en tegelijkertijd broze wijze verbeeld en vastgelegd als bij Jan Steen.
Groningen is niet een land met alleen vette en deprimerende klei, het wad is geen cumulatie van mistroostig grijs. Het is een land dat onze verbeelding voedt, ons lyrisch maakt, met z'n wijdsheid onze perceptie verruimt en onze geest opent "wijd als de lucht".
Dat is een ervaring die door het werk van Jan Steen een extra dimensie krijgt. Een groot kunstenaar, die bescheidenheid paart aan een hartverwarmende interesse in mensen.

 

 

 

 

Iemand om van te houden.

Graag wil hij zijn fascinaties met ieder delen en wil hij laten zien wat hem inspireert en soms zelfs biologeert. Daarom houdt hij in 2013, het jaar waarin hij 75 jaar is geworden, op een aantal dagen een Open Atelier.
Huis, tuin, atelier en zo mogelijk de dijk herbergen een indrukwekkende expositie van zijn werk door de jaren heen en tonen een overzicht van zijn huidige werk. Dat alles in een zinderend Groninger land met de zilte geur van het wad en een firmament met wolken, zon en wind, waar menig kunstenaar zich in heeft verloren. Een mooiere plek is nauwelijks denkbaar voor de wereld van Jan Steen.

 

Het Open Atelier is op:

vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei
vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni
tijdens de Tuin&Kunst-Tiendaagse: 20 juni - 30 juni
steeds van 13.00-17.00 uur
M.D.Teenstraweg 8
9956 TC Den Andel
0595-422045
(bezoek buiten Open Atelier alleen na telefonische afspraak)
website: www.jansteen.info

 

 



Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter