voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Sneeuwklokjesfeest 14, 15 en 16 februari van 10.00 - 17.00 uur.
Dit vroege lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen. Allereerst hebben we diverse gespecialiseerde kwekers uitgenodigd, waardoor het aanbod sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaars-bloeiende planten zeer aantrekkelijk is.
Daarnaast is er in de schuur veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia':

variërend van unieke sneeuwklokjeskaarten, botanische tekeningen, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, kleding met sneeuwklokjes, sieraden, tot prachtige theedoeken en tafelkleden.
Lezing: De bekende Belgische sneeuwklokjesspecialist Valentin Wijnen spreekt over de nieuwste Belgische sneeuwklokjes. do. om 11.30 uur en 13.30 uur in de kleine schuur.

 


Gastkwekers: Rein en Mark Bulk: onbekende winter- en voorjaarsbloeiende heesters, Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes en alpenplanten, Green Ice Nursery: winterbloeiende cyclamen, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Theo Jurrius: vogelhuisjes en brandblokken.‘De Boschhoeve': sneeuwklokjes, allerlei stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten. Onze collectie kleinbloemige clematissen is weer binnen en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen, waaronder een grote collectie gladiolen en dahlia's in zachte, diepe of spetterende kleuren.
Bollenkweker Carlo van Schagen (van kwekerij Garden of Egmond) maakt een presentatie van bijzondere bolgewassen, met als specialiteit irissen.
De tuin zal bij goed weer open zijn, het ‘Sneeuwklokkenlaantje' en de boomgaard staan vol met deze lenteboden, maar ook op vele andere plaatsen zijn bijzondere sneeuwklokjes aangeplant. Bij koud weer steken we in beide schuren de kachel aan.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Tip voor mensen die van ver komen: Tegelijkertijd met het Sneeuwklokjesfeest worden er bij kwekerij De Hessenhof te Ede (20 min. rijden) weer Helleborusdagen gehouden.
Ook open tuin en kwekerij voor de sneeuwklokjes op za. en zo. 23 en 24 februari, dit weekend is de toegang vrij.

 

Speciale Open Voorjaarsweekenden in april.

De lente is toch wel ons meest favoriete tuinseizoen. Meer dan 20 jaar bollen planten levert inmiddels een lentetuin vol bloei, kleur en geur. Graag laten we iedereen mee genieten van deze voorjaarsexplosie van vele soorten narcissen, honderden tulpen en blauwe druifjes, sneeuwroem en sterhyacinten, hondstanden en bosanemonen op diverse plaatsen in de boomgaard, het grasveld, de moestuin en de vele borders.
Rondleiding: Elke zondagmiddag om 14.00 uur door Dineke Logtenberg langs haar favoriete voorjaarsbollen.
U bent ieder weekend in april welkom in de tuin op zaterdag en zondag (echter paasmaandag i.p.v. 1e paasdag) van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lentemarkt 20 april van 10.00 - 17.00 uur.
Speciaal aandacht dit jaar voor onze collectie salomonszegels, die elk jaar omvangrijker wordt. Het is een van de grote successen in onze voorjaarstuinen, een makkelijke en sterke bosplant.
Gasten voor de markt: kwekerij De Keltenhof: heemplanten, Jan en Mieke Bravenboer: tuincyclamen, Chris en Anneke van Asselt: bessenstruiken en aardbeiplanten, Hein Meeuwissen/ Rita van der Zalm: zomerbloeiende bollen en knollen, Leslie Leijenhorst: historische bloembollen, ‘De Boschhoeve' bloemen- en groentezaden (van Van Hemert en Co en Jansen uit Dinxperlo), voorjaarsplanten, clematissen, aparte heesters, bleekpotten en Sneeboer gereedschap.
Vereniging Toer de Boer op: diverse agrarische bedrijven uit de IJsselvallei met ambachtelijk bereide lekkernijen, zoals kaas en zuivelproducten, puur natuur vruchtensap, jams en imkerijproducten. Vrije toegang.

Meimarkt 25 mei van 10.00 - 17.00 uur.

Tijdens deze gezellige tuinmarkt staan het erf en de boomgaard vol kramen en stands met allereerst natuurlijk heel veel tuinplanten, maar daarnaast ook vele mooie, lekkere of functionele tuinartikelen. Denk hierbij aan tuinbeelden, tijdschriften, potten en keramiek, manden van De Vlechterij, tuingereedschap en meststoffen, boerenkaas, sappen, jam en honing.
De volgende collega-kwekers zijn uitgenodigd: rozenkwekerij Rozenrijk: gezonde rozen, kwekerij Schipper: bijzondere eenjarigen en salvia's, Anke Pols: kleurrijke groenten, kruiden en bloemen voor de decoratieve moestuin, kwekerij Spitsbergen-Willemsen: vaste planten, o.a. Hosta's en Hemerocallis, Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zomerbollen en- knollen, Jan en Mieke Bravenboer: diverse soorten tuincyclamen, tuinontwerp en kwekerij Ekkelboom: collectie alpine- en liefhebbersplanten, kwekerij Alderhandt: pelargoniums, Hindry Bos: boomverzorging. Bij de Plantendokter kunt u terecht met al uw vragen over plantenziektes. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Dahlia- en Zomerbollendagen vr. 5 en za. 6 juli, vr. 12 en za. 13 juli van 10.00 - 17.00 uur.

Van de lang doorbloeiende zomerbollen kunnen we ieder jaar intens genieten. We hebben dan ook dit voorjaar weer een groot aantal van deze bollen in ruime potten gezet. Ze beginnen nu te bloeien of tonen hun veel belovende knoppen. Behalve uit diverse, veelal donkerbladige, dahlia's is er een uitgebreide keus uit bijzondere Tulbaghia's, diverse nieuwe soorten Agapanthus, verschillende grote en kleine Eucomis soorten, Galtonia, Crocosmia, Rhodohypoxis en Begonia's.
Kwekerij Schipper biedt geheel nieuwe dahlia's uit Amerika aan, o.a. ‘Hot Cakes' en ‘Total Tangerine'.
Vrije toegang op de kwekerij, entree tuin € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Bij kwekerij Spitsbergen-Willemsen te Veenendaal (25 min. rijden) worden gelijktijdig de beroemde en gezellige Hemerocallisdagen gehouden.

 

Gladiolenfestijn za. 27 en zon. 28 juli, za. 3 en zon. 4 augustus van 11.00 - 17.00 uur.

Alweer voor het vijfde jaar houden we op ‘De Boschhoeve' in samenwerking met gladiolenveredelaar Hermien Challa een kleurrijk gladiolenfestijn. Op een van de akkers is een groot gladiolenveld te bezichtigen in de meest fantastische kleuren, van zachtgroen tot vlammend rood, van lichte pasteltinten tot bijna zwart. Iedereen kan tijdens deze weekenden zelf een boeket op kleur samenstellen, en kiezen uit grote, middelgrote of kleine soorten gladiolen.
Gelijktijdig is de pluktuin van Mayke Ummels geopend, een tuin vol bloeiende vaste planten voor de snij, heerlijk geurende lathyrus en onvolprezen eenjarigen als zinnia's in vele kleuren, cosmea's, lavatera's, zonnebloemen en sierlijke grassen. In deze pluktuin kan ieder naar harte lust zelf een boeket plukken. De entree is deze dagen gratis.

Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt 17 augustus van 10.00 - 17.00 uur.

Ons vertrouwde Clematisfestival in een nieuw jasje: dé gelegenheid om een uitgekiende combinatie van clematis en bijpassende roos aan te schaffen! Tevens zijn collega-kwekers van naam uitgenodigd met hun allernieuwste specialiteiten.
De clematiskwekers Marco de Wit uit Boskoop, Wilhelm Krüse uit Duitsland en Böttcher uit België bieden dit jaar weer een uitgebreid assortiment clematissen aan, van zowel voorjaars- en zomerbloeiende, als groot- en kleinbloemige. Kwekerij ‘De Boschhoeve' biedt de rijkbloeiende viticella soorten aan.
Rozenkwekerij Rozenrijk en De Bierkreek komen met prachtige, gezonde rozen, kwekerij De Hessenhof: vaste-plant clematis en de nieuwste vaste planten, kwekerij Aan de Dijk: siergrassen en aparte bladplanten (voor de schaduw), Green-Ice Nursery: tuincyclamen, kwekerij Schipper: bot. dahlia's en salvia's, kwekerij Aroid: aronskelken, Hermien Challa: boeketten Challa gladiolen.
De Britse Clematisvereniging zal ook dit jaar weer met een prachtige verkoopstand aanwezig zijn.
Met al uw vragen over clematis kunt u terecht bij de informatiestand van Ton Hannink en Jan van Kuijk.
De leden van een Wageningse bloemschikclub laten ons al jaren genieten van hun kunsten, zij vervaardigen originele bloemstukken waarin sierlijke clematissen zijn verwerkt.
De lezingen in de schuur worden verzorgd door Ton Hannink en Hans Kramer.
In de tuin is de ‘mooie moestuin' op zijn hoogtepunt, evenals de prachtige grote borders langs het grasveld..
Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Oogstfair 21 september van 10.00 - 17.00 uur.

Tenslotte sluiten we de zomer af met een sfeervol najaarsfeest in de nog volop bloeiende tuin, waarbij we kunnen genieten van al het goede dat het landleven ons kan bieden. De boomgaard en het erf staan vol kramen met verlokkingen als: jams en chutneys, paddestoelen en bessen, smakelijke aardappelen, appels van oude rassen, imkerijproducten, worst en boerderijzuivel, sap en wijn. Bovendien vindt u er tuintijdschriften, prachtige najaarsboeketten en allerlei herfstvruchten, potten en zaden, gereedschap, tuinkunst en tuinkabouters, praktische buitenkleding, biologische handgemaakte zepen en crèmes, houten snijplanken en prachtige tuinschermen en oogst- en plukmanden van De Vlechterij.
Gastkwekers: Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zakken vol voorjaarsbollen en knollen en vele bruikbare adviezen, kwekerij Spitsbergen-Willemsen: vaste planten en heesters, Jan en Mieke Bravenboer: bijzondere tuincyclamen, Taco IJzerman (biologisch tuinder van De Ommuurde Tuin): groenten en kruiden, kwekerij Eemlook: vele soorten knoflookbollen. Bij ‘De Warmoesch Hoff' kunt u terecht voor (mooie) moestuinadviezen en bij de Plantendokter voor raad en daad bij ziekten en plagen in uw tuin. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Lunches en ‘high teas', tuinboeketten en workshops.

In de tuin of de theeschenkerij kan voor groepen een lunch of high tea verzorgd worden. Wellicht een origineel idee voor een vrienden-, tuinclub- of bedrijfsuitje, een dagexcursie (kijk voor ‘dagje uit' tips op onze website) of een familiefeest.
Vanaf juni zijn er (op bestelling) natuurlijke tuinboeketten vol pure materialen van ‘De Boschhoeve' verkrijgbaar. Er worden door Anke Pols ook weer enkele seizoensgebonden bloemschikworkshops gehouden. Tevens worden er in samenwerking met Elvira van Tinteren zeer gevarieerde kruidenworkshops georganiseerd. Het nieuwe programma staat in dec. op onze website.
Van half juni tot oktober is de pluktuin (met o.a. keus uit Cosmea's, Zinnia's, lathyrus, dahlia's en lelies) van Mayke Ummels geopend op vrijdag en zaterdag.

‘De Boschhoeve' het land in.

U kunt ons op diverse tuinmarkten aantreffen: in Nettetal (Oirlichen) in Dld. op 23 en 24 februari, in het Arboretum Trompenburg te Rotterdam op 11 en 12 mei en de kasteeltuin te Hernen op 1 juni.

 

Routebeschrijving.

Vanuit het noorden, oosten en westen: Afslag 25 van de A12 richting Wolfheze. In Wolfheze na het spoor rechts, de derde weg links leidt naar ‘De Boschhoeve'. Vanuit het zuiden: Afslag 19 van de A50 richting Oosterbeek. Na 4 km links richting Wolfheze, in Wolfheze voor het spoor links, de derde weg links leidt naar ‘De Boschhoeve'.

 

Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze (bij Arnhem)

Tel. 026-4821231, fax. 026-4821574, website: www.boschhoeve.nl
Openingstijden: Kwekerij/ Tuin/ Theeschenkerij: 14 febr. - 1 okt. op do., vr. en za. van 10.00 - 17.00 uur.
en op 2e paasdag en 2e pinksterdag. Entree tuin: € 4.=

 

 

Bloembollen online bestellen

Koop Hier Uw Bloembollen Alle Soorten Bollen Topkwaliteit. Betel Nu Voor Groothandelsprijzen!

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter