Dat Het Spoorwegmuseum populair is bij kinderen is bekend, met jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers onder de 12 jaar is het museum één van de best bezochte musea onder kinderen. Om kinderen op een leuke en educatieve manier bij het museum te betrekken start Het Spoorwegmuseum nu een speciale kidsclub: de Rail Rookies. De eerste opdracht voor de kersverse Rail Rookies is het uittesten van de nieuwe museale attractie De Vuurproef die op 22 november opengaat. Alle informatie is te vinden op www.railrookies.nl.

 

 

Test de Vuurproef

Op het achterterrein van Het Spoorwegmuseum staat een geheimzinnig, rokend en vuurspuwend gebouw. Binnen maak je een r eis langs twee eeuwen spoorgeschiedenis, een tocht die eindigt in een ware Vuurproef. Dit nieuwe museale avontuur is baanbrekend, in geen enkel museum is iets vergelijkbaars te vinden. De nieuwe attractie is bijna klaar, maar alles moet nog uitgebreid getest worden. Daar zijn testpiloten voor nodig. De Rail Rookies mogen als eerste de attractie testen en vertellen wat ze ervan vinden. Op 17 november om 14.30 uur kunnen de Rail Rookies aan de slag en de hele beleving uitproberen. Pas op: het is wel spannend! De Vuurproef opent op 22 november voor het publiek.

Kidsclub ‘De Rail Rookies'

De naam voor de kidsclub is afgeleid van ‘Rookie of the year', dit is een term die veel in Amerika wordt gebruikt om een de beste nieuwkomer in de sport te betitelen. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen Rail Rookie worden. Het is vooral bedoeld om kinderen op een leuke en educatieve manier betrokken te laten zijn bij Het Spoorwegmuseum.

 

 

 

 

 

Wat krijgt een kind als Rail Rookie?

- Een welkomstcadeau
- Een persoonlijke clubpas
- 4x per jaar het Rail Rookies magazine
- Toegang tot de Rail Rookies website, een leuke en leerzame omgeving voor kinderen.
- Gratis toegang tot de jaarlijkse Rail Rookie Clubdag
- Verjaardagskaart
- Digitale nieuwsbrief (maximaal 12x per jaar)

 

Lid worden

Lid worden van de Rail Rookies kan via de website: www.railrookies.nl en kost €15,00 per jaar. Als je nu lid wordt krijg je een half jaar gratis. Let op: een lidmaatschap betekent geen gratis entree, de entreeprijs voor het museum is €14,50 (de jaarlijkse Rail Rookies dag is natuurlijk wel gratis). Museumkaarthouders zijn gratis.

Mascottes

De kidsclub heeft vier mascottes die het gezicht worden van de club. De mascottes hebben allemaal een eigen karakter. Lange Tonnie is de watertoren, hij is de grote vriendelijke reus van het stel. De Dwarsligger is altijd chagrijnig, hij kan zelf niet lopen en moet dus altijd vervoert worden door hulp van de andere. Sein Master is de leider van de groep en het wolkje is het vrolijke meisje van de groep. Zij zijn de helden die het museum ‘draaiende' houden en lossen problemen op binnen het museum.

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 222 gasten en één lid online