De ambassadeur van Israël, Zijne Excellentie Haim Divon, heeft Museumpark Orientalis het paviljoen van Israël aangeboden dat thans deel uit maakt van de expositie op de Floriade in Venlo. Het betreft een bijzonder fraai aangelegde tuin die als titel de "Hidden Garden" heeft meegekregen. De Hidden Garden neemt de bezoeker mee op een korte reis door aspecten van de geschiedenis van Israël waarin het landschap, de natuur, de Bijbelse achtergrond en hedendaagse innovatieve techniek centraal staan.

Uitgangspunt zijn de zeven soorten fruit en graan die in het Oude Testament worden genoemd als de belangrijkste landbouwproducten van het land. Deze planten zijn in de tuin verwerkt. Tussen de
planten liggen rotsblokken uit de zes belangrijkste archeologische locaties van Israël, waaronder de Dode Zee, Jeruzalem en Eilat. De rotsblokken sluiten eveneens aan bij de genoemde Bijbeltekst. De
tuin is ontsloten via een wandelpad waarin bijzonder goed gemaakte kopieën zijn aangebracht van vloermozaïeken uit een 6de eeuwse synagoge. Het wandelpad komt uit op een rond pleintje met daarop een put waarin regenwater wordt opgevangen. Dit water wordt ter plaatse door middel van een door Israël ontwikkelde technologie gezuiverd, zonder gebruik te maken kunstmatige energie en chemicaliën.

 

Het ligt in de bedoeling de Hidden Garden in mei 2013 een permanente plek te geven in Museumpark Orientalis. Wel zal de directie op korte termijn een aantal sponsoren bereid moeten vinden behulpzaam te zijn bij de aanleg van de tuin. Museumpark Orientalis, dat net zelf uit een diep dal is gekrabbeld, beschikt niet zelf over de fondsen om de aanleg te kunnen realiseren. De directie is echter positief over de kansen dat deze hulp er ook werkelijk komt. Hoe dan ook zal het de toeristische aantrekkelijkheid van het park erg vergroten. Bovendien vindt de directie het zeer bijzonder dat na de schenking van een islamitisch land, het Sultanaat Oman, ook Israël zijn betrokkenheid bij de doelstellingen van het museumpark wil tonen.
"Straks brengt de heer, uw God, u naar een goed land, een land van beken, bronnen en waterstromen, die ontspringen in de valleien en op de bergen, een land van tarwe en gerst, van wijnstokken, vijgenbomen en granaatappelbomen, een land van olijven en honing, een land waar u niet slechts schamel brood zult eten, maar waar het u aan niets zal ontbreken, een land waar u ijzer vindt in het gesteente en waar u koper delft uit de bergen" (Deuteronomium 8, 7-9).

 

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Fax 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumparkorientalis.nl
Openingstijden t/m 28 oktober 2012
Dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur
Openingstijden Kerst seizoen 2012
15-12-2012 t/m 06-01-2013
Speciale avondopenstelling: 26 t/m 30
december tot 21.00 uur.
Toegangsprijzen
Volwassenen € 5,-
Kinderen tot 4 jaar gratis

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 52 gasten en geen leden online