Herfstfair Orvelte biedt wereld aan decoraties

ORVELTE - De Herfstfair in Orvelte van vrijdag 7 t/m zondag 9 september 2012 is een evenement waar velen naar uitkijken. Meer dan honderd stands maken een bezoek aan het Drentse museumdorp zeer de moeite waard. In de entourage van eeuwenoude boerderijen en woningen scharrelt het publiek elk jaar weer enthousiast rond. Op de schapenweiden rondom de historische zuivelfabriek, de Melkweg, het veld aan de Schoolstraat en in de boomgaard, overal staan stands met leuke, mooie en lekkere dingen.

De verscheidenheid aan producten die er te koop zijn, is erg groot. Van exclusieve laarzen en outdoor-kleding tot tuinplanten, hekwerken en unieke geschenken en decoraties, vaak handgemaakt. Van mooie sieraden tot serviezen en tafelkleden, brocante en wollen producten. En niet te vergeten de heerlijke, meestal biologische lekkernijen uit zowel ons land als van over de grenzen.

 

 

De ambachtelijke lekkernijen van de Herfstfair zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar we wagen een poging. Vers fruit, honing, biologische wijnen, nougat, mosterd, jams en chutneys, worstjes, boerenijs, biologische zuivel en heerlijke chocolade. Voor fijnproevers en echte lekkerbekken is er van alles te vinden. De originele, smakelijke pies zijn intussen erg populair geworden en ook de vers gerookte Noorse zalm vindt gretig aftrek.
Herfstdecoraties
De herfst is hèt moment om het in huis weer gezellig te maken. In dit jaargetijde is er in de tuin en de natuur van alles te vinden om een creatief en origineel herfststuk te maken. Daarom staat de Herfstfair in het teken van de decoraties. Er zijn stands met prachtige, sfeervolle decoraties waarin pompoenen, herfstblad, hortensia's, physalis, appeltjes, bottels en bessen zijn verwerkt. In verschillende workshops kun je ook zelf aan het werk om een herfstdecoratie naar jouw smaak te maken. Eerst rondkijken en inspiratie opdoen, dan aan de slag!
Verschillende bloemisten geven demonstraties. Meesterbloembinder Frits Hoogers, ook wel FloraFrits genoemd, is een veelgevraagd bloemist in binnen- en buitenland.

Gespecialiseerd bloembindster Miranda Nijveld uit Haarle staat bekend om haar vernieuwende ontwerpen en werkt graag met natuurlijke materialen. Zo maar een stuk hout, een boomstronk, kokosnoten, kronkelwilgen. Ze heeft in binnen- en buitenland grote projecten gedecoreerd zoals bruiloften, evenementen en bedrijfsfeesten. Zij geeft tijdens de Herfstfair doorlopend bloemschik demonstraties. Bloemiste Liesbeth Visser van De Maretak demonstreert hoe je decoreert met artisjokken en polygonum.
De Herfstfair in Museumdorp Orvelte (Drenthe) duurt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 5,00, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 

 

 

 

 

 

Vrijkaarten Herfstfair in Orvelte

Voor inzenders van leuke artikelen over hun mooie hobby, heeft VoorPlussers meerdere kaarten beschikbaar voor de Herfstfair in Orvelte . Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

 

Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 

Meer informatie: www.b-event.nl

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter