Nog ruim een maand en het is zover: de 18de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het thema dit jaar is 'k(l)eigoed'. De Landgoedfair vindt plaats op de vruchtbare klei van ons Betuwse landgoed met kei-enthousiaste standhouders die de fair samen tot een k(l)eigoed evenement maken! Alvast kaarten bestellen? Dat kan met 3 euro korting.
Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree.

160 standhouders hebben originele artikelen voor in en om het huis, bijzondere kleding en accessoires.

 

 

 

De ‘Culinaire Weide' loopt over van eerlijke en bijzondere specialiteiten. Sommige van Hollandse (klei)bodem, sommige van exotischer herkomst, maar altijd heerlijk. Keileuk zijn ook de mini-workshops voor bezoekers, gehuisvest in de voormalige boerendeel van De Lingehof. Bezoekers kunnen creatief aan de slag met lintjes, kantjes en bandjes of hun lichaam en geest tot rust laten komen met massages. Natuurlijk is er ook een ruim aanbod van antiek en brocante.

 

De opbrengst van de parkeergelden (€ 2,- per auto) gaat in 2012 naar de Stichting Bio Kinderrevalidatie.

 

Red een kaas

Twee ondernemers met een passie voor Italië namen het initiatief de door aardbevingen getroffen kaasboeren in Emilia Romagna te helpen. Bij hun stichting Red een kaas kan 1,5 kilo Parmigiano Reggiano gekocht worden voor 25 euro. Op de Landgoedfair is een speciale Red-een-kaasweide waar de kazen opgehaald kunnen worden. De weide staat in het teken van smaakcombinaties met de Parmigiano: er zijn Italiaanse kookdemo's, authentieke balsamico, landgoedhoning, Italiaanse wijn en hapjes en nog veel meer. Het afhaalbewijs voor de kaas is meteen een vrijkaart voor de fair. Voor een tweede kaartje geldt een korting van 5 euro. Een kaas redden kan nog tot en met 15 juli.

Workshops schilderen op het landgoed

16 t/m 19 juli

Beeldend kunstenaar Inge Meuleman geeft volgende week workshops Schilderen & Picknick op het landgoed. Deelnemers werken op verschillende locaties op het uitgestrekte en gevarieerde landgoed en kunnen kiezen uit een een- of meerdaagse workshop. (Overnachtingen kunnen geboekt worden in B&B De Neust op het landgoed.) Laat u inspireren door de weidse uitzichten met verassende doorkijkjes, het weelderige park met het grote huis en zijn oude beuken en de intieme ommuurde moestuin. Inge Meuleman stimuleert de deelnemers hun visie en ervaring op hun eigen manier te verbeelden en biedt daarbij technische ondersteuning. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Tussen de middag is er een heerlijke picknick met landgoedproducten. Schilderen en genieten staan centraal en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Lees meer informatie over de workshops of download het inschrijfformulier hier.

 

Landgoedwinkel

 

Aanbiedingen in juli

Daslook kruidenkaas van € 15,90 voor € 14,50 per kilo

Bergamotmarmelade van € 3,95 voor € 3,50
Appelstroop van € 3,25 voor € 2,95

Aanbiedingen in augustus

Potje appelchutney van € 4,45 voor € 3,95
Potje rode bessengelei van € 4,25 voor € 3,75
Potje Reine Claude jam van € 3,95 voor 3,50
Aphrodite kruidenkaas van € 15,90 voor € 14,50 per kilo

 

 

 

 

 

Gratis toegangskaarten Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt

Is tuinieren uw hobby maak dan wat foto's van uw tuin en schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Landgoedfair Mariënwaerdt , twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

 

Nieuw: pannenkoeken afhalen bij De Stapelbakker!

Geen zin om te koken en pizza, patat of Chinees beu? Goed nieuws! Sinds kort kunt u bij De Stapelbakker de heerlijkste pannenkoeken afhalen. U kunt uw pannenkoeken vooraf telefonisch bestellen (0345-618901). De menukaart vindt u op onze site. Bij afhalen krijgt u bovendien een korting van 10%. Liever bij De Stapelbakker eten? Eet bij druilerig weer binnen in de gezellige hofstede of in de serre en verhuis bij mooi weer naar een van de 250 plaatsen op onze grote terrassen met zicht op de speeltuin of springkussen. In de zomer is De Stapelbakker iedere dag open tot 21.00 uur.


Mariënwaerdt, 't Klooster 5
4153 RR Beesd

Voor meer info kijk hier!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter