In de nazomer van 2012 wordt voor de eerste keer de fair ‘Royaal Genieten Soestdijk’ opgezet in de tuinen van Paleis Soestdijk te Baarn. Een nieuwe buitenfair waar vorstelijk vakmanschap een hoofdrol speelt. Hier kunt u genieten en proeven van ambachtelijke producten die vaak al generaties lang volgens hetzelfde (geheime) recept worden vervaardigd. Maar ook moderne ‘gildemeesters’ zijn aanwezig die het oude ambacht onder het stof vandaan hebben getoverd. ‘Royaal Genieten Soestdijk’ komt uit de stal 4all Events, evenals succesvolle buitenevenementen als ‘Bijzonder Beeckestijn’ en ‘Spirit of Winter’.

 

 

Meesterteken

Vakmanschap wordt steeds meer én beter gewaardeerd. Op allerlei gebied. De consument ziet, voelt, proeft en erkent de kwaliteit van een handgemaakt product. Van waren die met liefde en aandacht zijn vervaardigd. En mensen zijn – ondanks de economische recessie - ook bereid te betalen voor dat ‘meesterteken’. Voor de kwaliteit en unieke eigenschappen van een ambachtelijk product. Of het nu gaat om een uniek meubelstuk of koekjes naar een eeuwenoud familierecept. Het pure genieten staat voorop. De fair ‘Royaal Genieten Soestdijk’ brengt een mooie selectie ambachtelijke bedrijven samen. En dat op de plek waar vroeger de defilés werden afgenomen bij Paleis Soestdijk. Een evenement met een vorstelijk randje dus. En dat randje krijgt extra glans met de hofleveranciers die zijn uitgenodigd om naar Soestdijk te komen. De beste adressen van Nederland dus, volgens de smaak van het koningshuis.

 

Familiebedrijven

Rotaal Genieten Soestdijk laat de consument met smaak kennismaken met ruim 80 verschillende ambachtelijke bedrijven. Vaak zijn het familiebedrijven die hun kennis al generaties lang doorgeven. Zo zijn er meesterbakkers, patissiers en chocolatiers die de mooiste én heerlijkste zoetwaren bereiden. Toasten op het goede leven kan met een goed glas in de stands van gewaardeerde champagne- en wijnhuizen. Of ‘blend’ uw eigen glas whisky. Er zijn gepassioneerde mensen aan het werk met gouden handen, zoals een schrijnwerker, een schoenmaker, een restaurateur en een goudsmid. Bijzonder is het om te zien hoe een sigarenroller vliegensvlug te werk gaat en geurige sigaren maakt. Inspirerend is de nieuwe generatie ‘gildemeesters’, die staan voor duurzame en eerlijke producten. De visroker en teler van vergeten groenten bijvoorbeeld. Natuurlijk kunt u proeven van de fijnste en puurste smaken. Ook staan er streekgerechten op het menu. Onder meer van de Veluwe, waar Paleis Soestdijk een rijke traditie mee heeft.

 

 

Bijzondere demonstraties

Bij de entree voor Royaal Genieten Soestdijk is de toegang tot Paleis Soestdijk inbegrepen. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding. Ten tijde van de fair is in het paleis een tentoonstelling over de werken van kunstenaar M. C. Escher te bewonderen, bekend van zijn ‘onmogelijke tekeningen’. Ook de paleistuinen zijn open voor bezoekers. Wie wil, kan met de beheerder op zoek naar bijzondere flora en fauna rondom het paleis. In de tuin kunt u dagelijks genieten van bijzondere demonstraties met ‘vorstelijke’ dieren. Zoals de vlucht van de roofvogels van Reinier de Vries. Ellen van der Zweep neemt bordercollies mee naar Baarn. En er zijn keuringen en demonstraties van jachthonden als Bassets. Wie het allemaal in alle rust wil bekijken, kan zich bij de vijver settelen met een heerlijke hightea. Op het fairterrein verzamelen zich ook leveranciers van producten met een verhaal. Zoals oude landkaarten, lederen hutkoffers en andere bijzondere antiquiteiten. Stuk voor stuk producten die passen bij ‘Royaal Genieten’, in alle opzichten. Royaal Genieten dus, in een vorstelijke én historische entourage.

 

 

 

Bezoekersinformatie en voorverkoop

Adresgegevens
Royaal Genieten Soestdijk
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn

Website

Kijk voor het laatste nieuws over het programma en de highlights op www.royaalgenietensoestdijk.nl

Openingstijden
De fair is van 30 augustus t/m zondag 2 september dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Toegangsprijzen

Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en kosten € 17,50 per stuk. Bij de entree is de toegang tot het paleis (met expositie van Escher) en de paleistuinen inbegrepen. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren kan niet bij het Paleis maar wordt doorverwezen naar een ander parkeerterrein.

Shuttledienst

U wordt verwezen naar een speciale opstapplaats waar shuttlebussen klaar staan om u naar het Paleis te brengen en op te halen. Het parkeren is gratis. Een retour met de shuttlebus kost € 2,- per persoon.

 

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten!

Heeft u een leuk verhaal over uw hobby en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. Wij krijgen meerdere sets tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze Fair kunt.
Succes en misschien tot op de een of andere Fair!

Redactie VoorPlusser

 

 

Voorverkoop

Voorverkoopkaarten zijn te bestellen via www. en kosten € 15,- per stuk.

Rolstoelgebruikers

Het evenemententerrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, echter niet elke stand zal even makkelijk bereikbaar zijn.

Parkeren

Parkeren kan op de aangewezen parkeerplaatsen. Volg de borden Parkeren Royaal Genieten zodra u in de buurt van het Paleis bent. Er komt een shuttledienst om bezoekers van een centrale parkeerplek te vervoeren naar het voorterrein van Paleis Soestdijk waar het evenement wordt gehouden.

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter