Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april organiseert kwekerij De Kleine Plantage te Eenrum het themaweekend: Rozen, Clematissen en zaden.

 

Het is lente. Het zindert in de lucht van vogelgeluiden. De planten in de tuin laten zich zien in duizend schakeringen van groen. Elk jaar weer geeft die explosie van groei ons zo'n goed gevoel van binnen. Tijd om van de tuinen te genieten en om ze voor te bereiden op het prachtige jaar dat komen gaat.

Tijd om te zaaien, om rozen en clematissen te planten en al die andere vaste planten, die de tuin tot een weelderige oase maken. Kwekerij De Kleine Plantage is er helemaal klaar voor en roert met de Rozen- en Clematisdagen de trom. Bevriende kwekers uit het zuiden komen het noorden verrassen met hun specialiteiten.

 

Biologische Rozenkwekerij

De biologische rozenkwekerij De Bierkreek uit Zeeland is er met een uitgelezen selectie uit hun sortiment. Alle plantmateriaal op rozenkwekerij De Bierkreek wordt biologisch geteeld. Een mooie aanvulling op het ruime sortiment aan rozen en clematissen van De Kleine Plantage. Hans van Hage van De Bierkreek geeft op beide dagen een lezing getiteld: "Over een Augustijner monnik, een Boswachter en een Dominee: belangrijke rozenveredelaars uit de vorige eeuw!"
De Belgische kweker Peter Bauwens presenteert het hele assortiment van ruim 700 moestuinzaden. Hij houdt op beide dagen een lezing over Edamame, 'de meest voedzame en gezonde groente ter wereld'. Edamame boontjes zijn speciale selecties van de sojaboon voor de oogst van de jonge verse dikke peulen. Peter Bauwens heeft de afgelopen jaren tientallen rassen uitgetest en die variëteiten geselecteerd die het best aangepast zijn aan ons klimaat. Hij brengt tijdens de lezing het verhaal van de oorsprong, geschiedenis, de teelt en hun selectiewerk en uiteraard praktische informatie om zelf deze groente te kunnen kweken. Tijdens de lezing is er een proeverij van edamame.


Hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf "De Hofenier" is aanwezig en geeft adviezen over tuinaanleg en onderhoud.
Janneke Aué, medewerkster van De Kleine Plantage geeft demonstraties snoeien van rozen en clematissen.
Priska Gretler is er weer met de heerlijkste taarten.
Verdere informatie en het programma van lezingen en demonstraties is te vinden op www.dekleineplantage.nl.

 

 

Kwekerij De Kleine Plantage
Handerweg 1 9967TC Eenrum
Geopend van 10.00-17.00 uur

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter