Wanneer: Zondag 25 maart 2012

Kriebelen je vingers in het voorjaar ook? Haast je dan snel naar de Lente Plantenbeurs op zondag 25 maart in de Tuinen van Hoegaarden.

Tuin- en plantenliefhebbers vinden op deze authentieke en unieke locatie een ruim en gespecialiseerd aanbod van bloembollen, kruiden, vaste planten, heesters, bomen, rotsplanten, exoten, Hostas en nog veel meer. Meer dan 40 gespecialiseerde topkwekers presenteren je hun mooiste en zeldzame collecties en verschaffen je gratis advies omtrent plantenkeuze en standplaats.

 

 

 

Omdat wij ernaar streven om alle bezoekers een totaalbeleving te geven, hebben wij een volledig gratis dagprogramma uitgewerkt met verschillende rondleidingen, voordrachten en workshops. Kortom een ganse dag tuinplezier verzekerd !

 

Dagprogramma

10u00: Plantenbeurs met meer dan 40 gespecialiseerde standhouders.

11u00 en 15u00: Gratis voordracht rond bloembollen gegeven door specialiste Rita van der Zalm* en hoofdtuinman Geert Derom op de Kapittelzolder.

*Rita van der Zalm geeft u tijdens de voordracht allerhande tips over de toepassing van verwilderingsbloembollen. Via een diareportage toont zij de verschillende toepassingen voor in uw tuin. Zij zal u beslist boeien met haar verhalen en u inspireren tot het maken van een prachtige bollentuin.

13.00u: Dienst land- en tuinbouw van de provincie Vlaams-Brabant deelt gratis bloemenmengsels uit.

14u00 en 15u30: Gratis rondleiding doorheen het park.

11u30 en 14u30: Gratis rondleiding kringlooptuinieren ism met Ecowerf.

14u00 tot 16u00: Doorlopend kinderworkshop ‘Groenten in Potten' en presentatie van de nieuwe brochure ism met Velt vzw. Zij helpen je op weg om gemakkelijk je eigen groentjes in een pot te kweken. Je gaat naar huis met een gevulde pot voor jou, én voor je buur/vriend/familie/ ...

Doorlopend proeverij, voorstelling en verkoop van de nieuwe prairiewind likeur, op basis van kruiden uit de prairietuin.

Doorlopend demonstratie en informatie composteren door Ecowerf compostmeesters aan de stand kringlooptuinieren van de provincie Vlaams-Brabant

Doorlopend bloemschik demonstratie, Ikebana door de bloemschikclub van Hoegaarden

Gratis Hoegaarden voor iedere bezoeker aan de neogotische serre, dit zolang de voorraad strekt.

 

Contactgegevens

De Tuinen van Hoegaarden
Carolien Geens
Houtmarkt 1
3320 Hoegaarden
Tel: 016/76.78.43
Fax: 016/76.79.19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.detuinenvanhoegaarden.be

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter