voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Image

Apeldoorn combineert de drukte van de stad met de rust van bos en heide. Uitgestrekte bossen, heidevelden, kilometers fietspaden, maar ook één van de grootste winkelcentra van Nederland, restaurants, attractieparken en een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur kenmerken de stad.

Winkelen

Het centrum kent een grote verscheidenheid aan winkels. Van de bekende grote (mode)ketens en warenhuizen tot kleine ‘snuffelwinkeltjes’. Met ruim 155.000 inwoners is Apeldoorn de ‘hoofdstad’ van de Veluwe en huisvest het één van de grootste winkelgebieden van Nederland.

 

Winkelen in winkelcentrum Oranjerie

In het overdekte winkelcentrum De Oranjerie vindt u maar liefst 75 winkels met veel verschillende soorten artikelen en een kelder met eigen parkeergelegenheid. De aangrenzende Hoofdstraat is een echte winkelstraat met alle bekende merken en ketens. In de zijstraten, zoals bijvoorbeeld de Asselsestraat, Korenstraat en Kapelstraat zijn veel bijzondere winkels met originele producten gevestigd.

Cultuur

Apeldoorn is lang het ‘grootste dorp van Nederland’ genoemd. De snelle groei van dorp naar stad heeft ook zijn sporten nagelaten in de architectuur. Kenmerkend zijn de ruimte en het groen. Om dit te illustreren biedt het VVV zelf een stadswandeling aan (vanaf 8 personen) die een stadswandeling en winkelen combineert. Uiteraard heeft de VVV ook (stads)wandelingen voor kleinere groepen, zoals bijvoorbeeld de Jugendstil- of Royalroute.

'Cultuurwarenhuis' CODA

Ook in 'cultuurwarenhuis' CODA komt de geschiedenis van Apeldoorn tot leven in de semi-permanente expositie 'Woudreuzen en Fluisterheggen'. Ook zijn er andere, wisselende, exposities. In de CODA-winkel (vrij toegankelijk) worden aan het museum gerelateerde (Apeldoornse) producten verkocht. Meer cultuur is te vinden in Nationaal Museum Paleis Het Loo: u krijgt een kijkje in het koninklijke leven rondom Apeldoorn. Ook kent Apeldoorn verschillende galerieën met wisselende exposities, zoals De Weekendgalerie en Marialust.

Horeca

Genoeg gewinkeld? Strijk dan neer op het ruime terras van Stadscafé Van Kinsbergen, tegenover het CODA-gebouw voor een heerlijke cocktail en tapas. Voor koffie is Brasserie Martins in de Korenstraat hèt adres.

Terrassen zijn te vinden op de verschillende pleinen en pleintjes. Het Raadhuisplein is knus met gezellige terrassen waar men ook uitstekend kan eten. Letterlijk gelegen onder het oude raadhuis van Apeldoorn. Ook op de begane grond van dit gebouw is nu horeca gevestigd. In het verlengde van de belangrijkste winkelstraat, de Hoofdstraat, ligt het Caterplein. Ook hier kunt u uitstekend terecht voor een hapje en een drankje. Verschillende gelegenheden hebben een serre, waardoor u bij een beetje mooi weer al in het zonnetje kunt zitten.

De Veluwe

Rondom Apeldoorn zijn vele mogelijkheden om de Veluwe in al zijn facetten te ontdekken. In Hoenderloo ligt een ingang van één van de oudste en grootste nationale parken van Nederland: het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit park beslaat maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Uiteraard leent dit gebied zich ook uitstekend om te fietsen en te wandelen.

Kijk voor meer informatie op Shoppen in Apeldoorn of VVVApeldoorn

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter