ANWB leden hebben Het Spoorwegmuseum uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van de provincie Utrecht'. Donderdag heeft directeur Paul van Vlijmen de bijbehorende oorkonde in ontvangst mogen nemen uit handen van ANWB directeur Guido van Woerkom. Het Spoorwegmuseum bleef de Utrechtse dierenparken Amersfoort en Ouwehands voor. Directeur Van Vlijmen is blij met de prijs: "Ik ben vooral blij omdat dit een publieksprijs is.

Mensen waarderen blijkbaar de beleving van Het Spoorwegmuseum. Het is vooral opmerkelijk dat we druk bezochte attracties als Dierenpark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark achter ons laten. Het bewijst dat een museum ook gezien kan worden als aantrekkelijke dagattractie."

Nadat bijna 10.000 ANWB leden in de maand april hun leukste en/of favoriete uitje op de website Land van ANWB hebben uitgebracht, is er in mei per provincie een lijst samengesteld van de 12 meest opgevoerde uitjes per provincie. Per provincie deed het meest opgevoerde uitje ook mee in een landelijke lijst om te komen tot het leukste uitje van Nederland. Tot 1 juni jl. hebben de ANWB leden de gelegenheid gekregen hun stem uit te brengen, en dit is een kleine 60.000 keer gebeurd.


De uitslag op een rij:

Utrecht: Het Spoorwegmuseum
Groningen: Vesting Bourtange
Friesland: Kinderboerderij Doniastate
Drenthe: Dierenpark Emmen
Overijssel: Punteren in Giethoorn
Flevoland: Aviodrome
Gelderland: Burgers Zoo
N-Holland: Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Z-Holland: Diergaarde Blijdorp
Zeeland: Berkenhof's Tropical Zoo en Vlindertuin
Limburg: Gaiapark Kerkrade Zoo
N-Brabant: Efteling
De Efteling werd tevens uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland.

Na het predicaat ‘Leukste museum van Nederland' door AVRO kijkers, de maximale 5 sterren van AVRO's Museumbende en de titel ‘Sterkste Culturele Merk van Utrecht' is dit alweer de vierde prijs voor Het Spoorwegmuseum in korte tijd.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!RSS / Twitter