Winterfair en nieuw Panorama schilderij (128m2) bij Panorama Tulipland


Voorhout - Van 5 t/m 14 november wordt bij Panorama Tulipland in Voorhout ter gelegenheid van de presentatie van een groot nieuw Panorama schilderij een bijzonder gezellige Winterfair gehouden. Bezoekers kunnen het schilderij bezichtigen, de deelnemers aan de Winterfair bezoeken, aan workshops deelnemen, wijn en delicatessen proeven, een biertje drinken in het Apres Ski Café en dineren in het winterse sferen gehulde restaurant te midden van bloeiende bollenvelden.

 

Gimmicks

Nederland heeft er weer een schitterend Panorama schilderij van liefst 128 vierkante meter groot bij. Vanaf vrijdag 5 november wordt dit unieke project van Simon Balyon geheel compleet aan het publiek getoond. De eerste tien dagen daarvan gaan samen met een feestelijke Winterfair: Panorama Winterland.
Het doek van Simon Balyon is een schitterend panorama van de legendarische Blauwe Tram welke door de Bollenstreek van Haarlem naar Leiden reed. De landschapschilder Balyon uit de Haagse School heeft er vele jaren aan gewerkt om het schilderij te realiseren. Bij de voorbezichtiging bleken velen onder de indruk van het meesterwerk. Een werk waar ook bij valt te lachen om de vele gimmicks die de schilder in het doek heeft verwerkt.

In het Bollenstreek museum Panorama Tulipland vallen nu twee van deze grote schilderijen te bewonderen. In het museum zijn ook oude werktuigen, films en dergelijke te zien welke met het Hollandse bollenvak hebben te maken.

Van 5 tot en met 14 november geven gidsen uitleg over wat er op de schilderijen valt te zien.

Liefst 70 deelnemers

De Winterfair Panorama Winterland bevat tientallen stands met onder meer kunst, sieraden, geschenken, eten, drinken en wonen. Liefst 70 deelnemers met de meest uiteenlopende producten, aanbiedingen en noviteiten zijn op de winterfair aanwezig.
Tijdens de fair zijn er op verschillende momenten demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen kerstkaarten, kerstenveloppen en kerstdoosjes maken. Passe Partout, bestaande uit drie winkels in de regio die bezig houden met de verkoop van zelf gemaakte cadeau's en kunst van verstandelijk gehandicapten, toont haar werkzaamheden. Het is verrassend om de kunstwerken van de cliënten van Passe Partout te zien. Bezoekers mogen deelnemen om hun creatieve gedachten uiting te geven. Mariska Oosterlee van Marissa Art Studio toont haar tekeningen en schilderijen. Onlangs maakte zij een prachtig portret van koningin Beatrix.
Er worden meer vormen van kunst en creativiteit aangeboden.

Veelzijdige informatie

De diverse stands en kramen op de winterfair bieden informatie, noviteiten en ideeën voor de feestdagen.
Bezoekers kunnen op de winterfair exclusieve producten kopen maar ook informatie krijgen over stijlvol wonen. Of informatie over de aanleg van een nieuwe tuin. Ondermeer Trendhouse en Silk & Design laten de mogelijkheden zien. Balkenende Hoveniers biedt het juiste advies voor de tuin aan. En er is meer. Tekenaars zijn aanwezig om een ontwerp te maken.
Sonja Touw adviseert bij ontwerpen van een interieur. Stairline laat mogelijkheden voor traprenovatie zien. De Besparingsplanner geeft adviezen om eindelijk eens meer geld aan het eind van de maand over te houden. Diverse demonstratrices bieden producten als pannen en koffiepads aan. Bijzonder leuk voor de feestdagen is een eigen portret of een fraaie foto afgedrukt op canvas. Fotografiebedrijf Amsterdamse Saken biedt de service om tijdens de Winterfair foto's op canvas te laten drukken. Op de stand kan bovendien een foto worden gemaakt. De foto wordt ter plekke afgedrukt op fotopapier. De foto op canvas wordt daarna toegezonden.
In diverse stands bieden modezaken nieuwe mode, tassen en laarzen aan. Er is een enorme variatie aan sieraden. Van goud tot glas.


Een detail van het nieuwe 128m2 grote Panoramaschilderij van de 'Blauwe Tram'


Wijn en delicatessen proeverij

Het Winterrestaurant is tien dagen lang tot 19.00 uur geopend. U kunt na en tijdens uw bezoek van heerlijke winterse gerechten genieten. Diverse malen per dag verzorgt Chateau Berger een muzikale wijnproeverij. Er zijn meerdere wijnhuizen die hun speciale wijnen of likeuren presenteren. Elke dag rond 16.00 uur gaat het Aprés Ski café van start met gezellige muziek.
Bij de uitgang van de Winterfair staat een fraaie Anton Pieck presentatie waar diverse soorten Oudhollandse snoep worden verkocht. Er zijn ook originele kerstwafels op stokjes en vers gerookte paling verkrijgbaar.

Souvenirs de France verzorgt kookworkshops

 

Kinderprogramma

Voor de kinderen is er een aparte ruimte waar zij op zaterdag, zondag en woensdagmiddag kunnen knutselen met winterse thema's. Kinderen kunnen ook deelnemen aan een Jip en Janneke speurtocht welke door de Stichting Rebup is georganiseerd. Ook worden er dan in de bioscoopzaal kinderfilms vertoond. Buiten voor het pand is een zweefmolen aanwezig. In het weekend van 13 en 14 november komt in de middaguren zelfs Sinterklaas even langs.

Slechts zes euro

Het parkeren is gratis en de toegang is slechts 6,00 euro per persoon. Kinderen drie euro. Lezers van 50+ kunnen bij het tonen van de bon op deze pagina Panorama Tulipland op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag extra voordelig bezoeken. Bij het kopen van een kaartje is het tweede en derde kaartje gratis! Voor deelname aan diverse workshops worden door de exposanten een vergoeding gevraagd.


Panorama TulipLand is gevestigd op de Jacoba van Beierenweg 79 in Voorhout bij Sassenheim. Neem op de A44 de afslag 3 Sassenheim en volg de borden Panorama Tulipland. De Winterfair is dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur geopend.

U komt bij de locatie door de richtingsborden 'Panorama Tulipland' vanaf de A44 afslag 3,
en de wegen uit Noordwijk, Lisse en Sassenheim te volgen.

Voor meer informatie zie Panoramawinterland.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 18 gasten en geen leden online