Zondag 26 september 2010 in de Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden organiseren op zondag 26 september 2010 vanaf 10.00u hun jaarlijkse herfst plantenbeurs. Het evenement bij uitstek voor tuinliefhebbers! Langs de centrale laan vindt u verschillende standhouders die u ook dit jaar weer verrassen met een zeer uitgebreid assortiment, van vaste planten tot kruiden naar exoten, bloembollen en nog vele anderen.
Op die dag huldigen wij ook onze nieuwe vergeten groenten- en kruidentuin in. Een uniek project in België! Om 11u00, 13u00 en 15u00 staat er een gids op u te wachten voor een gratis rondleiding in deze nieuwe tuinen.
Daarnaast hebben wij ook een verrassend culinair evenement, om 14u00 kan u aansluiten voor een kooksessie met historische voedingsgewassen. Maarten Van Essche, topkok en souschef van restaurant De Pastorale uit Reet (2 Michelinsterren) test uw smaakpapillen door voor u enkele impressies van gerechtjes klaar te maken met groenten en kruiden uit onze nieuwe tuinen.


Kruidentuin

 

 

Terwijl Maarten kookt geeft Bart Belmans, kruidenkweker en projectpartner een botanische uitleg bij de verschillende groenten en kruiden die in de amuse worden verwerkt. Wilt u zich gastronomisch laten verwennen, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Inschrijven voor dit gratis culinair evenement is wenselijk.
Die dag gaan we ook even over de grenzen heen. In de Marokkaanse tent kan u kennis maken met de typische Marokkaanse kruiden en planten die worden gebruikt in het Zuiden van Marokko. Kortom kruiden die goed zijn voor lichaam en geest.
Conclusie: indien u op zondag 26 september in de Tuinen van Hoegaarden zou vertoeven, zal u van de ene verbazing in de andere vallen.

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:
De Tuinen van Hoegaarden
Houtmarkt 1
3320 Hoegaarden
Tel: 016/76.78.43
Fax: 016/76.79.19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.detuinenvanhoegaarden.be

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 135 gasten en geen leden online