Ruil de boeken die u heeft gelezen en toch maar in de kast staan om voor "nieuwe". Het is gratis en er is een ruime keuze. Boeken ruilen bij ruilboek.nl is gratis. Ruilboek.nl is de gezamenlijke boekenkast van al haar leden en heeft tot doel een uitwisselingspunt te zijn om deze boeken te ruilen. U plaatst een boek. Het mooiste is natuurlijk met foto. De maximale grote van het bestand mag 1 mb zijn. Het formaat van de foto wordt automatisch aangepast. Als het bestand te groot is krijgt u een melding. Wanneer u geen foto kan plaatsen mag het ook zonder foto. Geeft u een goede beschrijving van het boek, zodat de mensen een goed beeld krijgen van de inhoud.

Wanneer het boek is geplaatst krijgt u een punt waarmee u een boek mag uitzoeken. Dit mag direct, maar u mag het ook uitstellen. Het door u geplaatste boek blijft 120 dagen geldig. Na 120 dagen krijgt het boek de status "verlopen" en heeft u de mogelijk het boek te verlengen. Als het boek de status "verlopen" heeft is het boek niet meer zichtbaar voor andere leden.Welke boeken mag u plaatsen?
Boeken na 1980 uitgegeven, Nederlands- of Engelstalig, in goede staat.

Er zijn wel enkele uitzonderingen:
- Geen afgeschreven bibliotheekboeken, boekenweekgeschenken en reclameboekjes.
- Geen discriminerende of beledigende boeken of boeken met extreem veel geweld.
- Jeugdboeken vanaf 6 jaar en vanaf 1990.
- Reisgidsen zoals Capitool
- en ANWB-gidsen niet ouder dan 5 jaar. Geen landkaarten en atlassen.
- Geen budget romannetjes zoals bv. bouquetreeks, harlequin romannetjes, candlelight boekjes , witte raven e.d.

Als voorin het boek een naam o.i.d. staat, vermeld dit dan even in het veld "overige".

Wanneer u ziet dat een boek dat u wil plaatsen al op de site staat, plaatst u het dan liever niet, maar wacht tot het is aangevraagd.

Als iemand een boek van u heeft uitgezocht krijgt u een mailtje. U wisselt de gegevens uit voor de betaling van de portokosten en verstuurd het boek zo snel mogelijk.

Posttarieven (Let op!  Tarieven kunnen wijzigen klik hier voor actuele tarieven)
100 - 250 gram €1,76
250 - 500 gram € 2,20
500 - 3 KG € 2,64
Let op: Het pakje moet wel door de brievenbus passen. Maximale afmetingen 38 x 25,5 x 3,2 cm. Is het pakket groter, dan frankeren als pakket tot 10 KG € 6,20.
Het is belangrijk het boek goed te verpakken. Gebruikt u het liefst gratis verpakkingsmateriaal. Koopt u verpakkingmateriaal en wilt u de kosten op de ontvanger verhalen, dan altijd in overleg.

Tip: Als het boek niet door de brievenbus past is het voordeliger meer boeken van dezelfde persoon te bestellen.

Er is de mogelijkheid de aanbieder met een cijfer te beoordelen. (snelle levering, komt het boek overeen met de beschrijving).

Op de site komen telkens weer nieuwe boeken. Kom dus vaak kijken, en vooral vertel het anderen, want als meer mensen lid worden groeit het aanbod.

Laatst toegevoegde boeken:
 
Titel: Rode rozen en tortilla's
Auteur: Laura Esquivel
ISBN: 90-6974-783-9
Uitgeverij Arena Druk / Jaar: Amsterdam / 2006
Bladzijden: 394

Beschijving:
Bundel van twee boeken; Rode rozen & tortilla's en De liefde van don Jubilo. Het eerste verhaal gaat over een Mexicaanse familie met drie dochters. De jongste wil graag trouwen maar de traditie gebiedt dat zij haar moeder tot de dood moet verzorgen. Ondertussen trouwt haar geliefde met haar zus om toch in haar buurt te kunnen zijn. Zo kan ze met haar magische gerechten haar geliefde toch verleiden. Het tweede verhaal gaat over een telegrafist in een kleine Mexicaanse stad. hij ontdekt dat je door een paar kleine aanpassingen in een telegram te maken, het leven van de ontvanger kan veraangenamen. Echter heeft hij zelf een communicatie probleem met zijn eigen vrouw. Titel: Nieuwe buren
Auteur: Saskia Noort
ISBN: 90-414-0969-6
Uitgeverij Anthos Druk / Jaar: 6e / 2006
Bladzijden: 278

Beschijving: Stel betrekken hun pas opgeleverde villa in een vinex-wijk. Beide rouwen nog om het verlies van hun dochtertje dat levenloos ter wereld kwam. Tijdens een buurtborrel leren ze de nieuwe buren kennen. Ze raken bevriend en samen verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is. Wij wensen u veel leesplezier !
Voor meer info zie Ruilboek

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 123 gasten en geen leden online