Voorplussers.nl

Voor en door Plussers

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Workshop schilderen met Acryl

De bekende kunstschilder Theo Onnes uit Eenrum geeft 3 dagen schilderles op het mooie eiland Schiermonnikoog. Theo's grootouders woonden op Schiermonnikoog, hij kent het eiland door en door.
Het eiland is ook in zijn werk een grote inspiratiebron.
Lees meer...

Boetseren zonder gebruik van een oven

Paverpol maakt het mogelijk.

Hallo, ik ben Jules Pilgrim uit Australië,

In een vorige Paverpress las ik over een gebroken kopje dat gerepareerd was met Paverpol. Ik ben beeldhouwster en maak sculpturen van klei. Nadat ik over Paverpol gelezen had, besloot ik het ook op een andere manier te gaan gebruiken.

Lees meer...

Taart gemaakt van fietsbanden

Benodigheden:
Een ronde steekschuimvorm met een doorsnee van ongeveer 25 cm
Fietsbinnenbanden
Thilanthia
Eucalyptusblad
Lint
Zijde bloementjes
Lijnpistool

Lees meer...

Expositie van poppen en figuratieve kunst

DABIDA Dag

Dabida is een kunstenaarsvereniging opgericht door een kleine groep poppenkunstenaars in 2006 met als doelstelling poppen en figuratieve kunst te promoten.

Tijdens de DABIDA Dag kunt u in de ruime, sfeervolle locatie van een gerestaureerde oude steenfabriek genieten van het recente werk van 20 poppenmaaksters uit Nederland en België,
Speciale gasten uit Rusland die hun bijzondere werk deze dag laten zien en doorlopende demonstraties van poppenmaaktechnieken.
Voor de kinderen wordt er een leuke poppen-speurtocht georganiseerd.

Lees meer...

Eierbeurs Arnhem

Hoe een simpel ei omgetoverd kan worden in een waar kunstwerk, dat is te zien zaterdag en zondag 9 en 10 april 2011 op de Eierbeurs Arnhem in de 3 totaal vernieuwde en klimaat gecontroleerde zalen van het Hotel.

Deze beurs is al jaren bekend om zijn hoogstaande kwaliteit van wat de exposanten tentoonstellen aan miniatuur kunstwerkstukjes op ei.

Voor de Eierbeurs 2013 kijk hier!

Lees meer...

Kunstwerken op Ei

Internationale Randstad Eierbeurs Wassenaar

De 26e Randstadeierbeurs wordt gehouden 3 weken voor Pasen.

Dat een simpel ei omgetoverd kan worden tot een waar kunstwerk is te zien op de 26e Randstad Eierbeurs te Wassenaar

Meer dan 45 Nationaal en Internationale exposanten tonen daar hun allernieuwste creaties wat echt miniatuurkunstwerkstukjes zijn en willen dit gaarne toelichten.

Lees meer...

Eierenbeurs Brabant Ei

Burgemeester opent sprookjeseierbeurs in Efteling Hotel

Dat een simpel ei omgetoverd kan worden tot een waar kunstwerk, is te zien op de Sprookjeseierbeurs ‘Brabant Ei' op 26 en 27 maart 2011 in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel.
Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum zal de burgemeester van de Gemeente Loon op Zand, de heer W. Luijendijk, de Sprookjeseierbeurs feestelijk openen en zal iedere 10e bezoeker een gratis gedecoreerd ei ontvangen (zolang de voorraad strekt), ter gelegenheid van deze viering.

Lees meer...

Eierbeurs Molen van Sloten

PERSBERICHT

Duizenden eieren worden omgetoverd in een waar miniatuurkunstwerk, dat is te zien zaterdag 12 en zondag 13 maart op de Eierbeurs in de Molen van Sloten, Amsterdam-Sloten. Rolstoelers maken gebruik van de lift. Gemakkelijk te bereiken met auto of bus, 10 min. Vanaf Schiphol.

Lees meer...

VerzamelaarsJaarbeurs 9 en 10 april 2011

Máxima-expositie, 3D-buste van Mona Lisa en sculpturen van BN'ers

Op zaterdag 9 en zondag 10 april 2011 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de VerzamelaarsJaarbeurs plaats. Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 1.500 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan zoals speelgoed, glas- en aardewerk, stripboeken en vintage mode- en interieurartikelen. Dit voorjaar toont kunstenares Johanna Veerenhuis-Lens haar miniatuursculpturen van tientallen bekende personen waaronder Harry Mulisch en De Toppers. Ook presenteert Veerenhuis-Lens een item van haar nieuwste, spraakmakende project: een driedimensionale buste van Mona Lisa. Zo kan het publiek deze wereldberoemde vrouw, geschilderd door Leonardo da Vinci, van alle kanten bewonderen. En eindelijk ontdekken hoe haar rechterwang eruitziet. Daarnaast kunnen bezoekers een kopie van Prinses Máxima´s verlovingsring en andere unieke voorwerpen rondom de Prinses en haar gezin bewonderen op een expositie van twee koningshuisverzamelaars.

Lees meer...

Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs

Twee beurzen in één weekend.

Poppen(huis) en mineralen liefhebbers zijn van harte welkom in Zwolle!

Op 14 en 15 mei is de aftrap van het Poppen(huizen) & Miniaturen Weekend en Mineraal Internationaal. Op het Poppen(huizen) & Miniaturen Weekend ontmoet u standhouders die prachtig gedetailleerde poppenhuizen tentoonstellen en beeldschone poppen verkopen. Tevens kunt u de mooiste miniaturen aanschaffen om uw poppenhuis in te richten. Bij een bezoek aan Mineraal Internationaal kunt u verschillende kramen verwachten vol met schitterende stenen en fossielen.

 

Lees meer...

AMSTERDAM GOLF 2011

Een dag rond alles wat GOLF te bieden heeft!

Half maart vindt al weer voor de vijfde keer het grootste indoor golfevenement van de Benelux plaats. Zowel de starters als de doorgewinterde golfers vinden hier heel veel afwisseling en activiteit rond het thema golf. Kijken, vergelijken, testen, kopen en vooral het zelf doen is het credo voor de bezoekers.

De nieuwste collecties en aantrekkelijke beursaanbiedingen zo aan het begin van het seizoen mag u niet missen! Wervelende fashionshows op de catwalk brengen iedereen meteen in voorjaarsstemming.
Maar ook voor mooie reizen en korte trips naar talrijke golfbestemmingen, voor huizen aan de golfbaan en bijzondere lifestyle items kan men op Amsterdam Golf terecht. Laat u op de stands van organisaties en golfbanen informeren over de talrijke mogelijkheden. De gevarieerde deelnemerslijst op de site vertelt u meer...

Lees meer...

Creatief dagje uit

Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen

Kom voor de nieuwste producten en technieken, verrassende workshops en demonstraties op het gebied van kaarten maken, scrappen én stempelen naar de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen. Op 10-11-12 maart in de IJsselhallen Zwolle (tegelijk met de Perga Doe Dagen Noord-Nederland) of op 17-18-19 maart in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Extra thema in Zwolle is ‘taart- en tafeldecoratie'. Leer decoraties en een mooie menukaart maken voor de paastafel of versier vrolijke lente-cupcakes.

 

Lees meer...

Expositie van Hofstede in oud Raadhuis

SOLO-EXPOSITIE SIP HOFSTEDE

28-01-2011 t/m 03-04-2011

Hofstede (1949)  is een multitalent: architect, binnenhuisarchitect, ontwerper van orgelfronten, dirigent, organist, pianist en schilder. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen.

Hofstede’s  schilderijen kenmerken zich door een vlotte, rake toetst. Duidelijk zijn de invloeden van zijn werk als architect terug te vinden in zijn schilderijen. Als schilder kiest hij voor herkenbaarheid in zijn werk, eigentijds en impressionistisch van aard. De stad Groningen met haar mooie grachten en zijn liefde voor het platteland vormen de inspiratie voor zijn werk. Hij laat bewust achterwege wat in zijn ogen “onzin”  is en zo ontstaat een prachtig, rustig beeld.

Lees meer...

Nieuwe Workshops Engelse rozen

Workshops rozen van papier

Janny van der Vliet geeft al jaren workshops rozen van papier. Ieder jaar ontwerpt zij weer nieuwe modellen van theeroos tot oude engelse roos, van knop tot rijkbloeiende roos. Daarnaast ook andere bloemen zoals de pioenroos, papaver, papegaaitulp en dit jaar ook de sprookjes/fantasiebloem datura met pareltjes .
De rozen hebben bijzondere mooie natuurlijke kleuren en vormen, het papier kleurt Janny vooraf zelf zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Lees meer...

HANDWERKBEURS IN ZWOLLE - EIGENTIJDS EN TRADITIONEEL

De jaarlijkse Handwerkbeurs in Zwolle wordt alweer voor de 8ste keer gehouden. Van vrijdag 25 februari tot en met zondag 27 februari kunt u zich weer volop laten inspireren door allerlei handwerkdisciplines. In de IJsselhallen kunt u dan alles vinden voor o.a. breien, haken, spinnen en wolverven, borduren, quilten en patchwork, vilt, kantklossen, sieraden maken, naai- en borduurmachines.
Lees meer...

Workshops programma 2011

Workshop Kip van wilgentenen

Héél decoratief voor binnen of buiten.
Als je de opbouw onder de knie hebt, dan kan je zelf andere dieren maken.
Wanneer: zondag 23 januari 2011 van 11u tot 18u
Prijs: 25,00€ (*) + prijs halve bussel wilgentenen
Meebrengen: picknick, snoeischaar, priem
Begeleiding: Min Spillemaeckers

Lees meer...

Belgian Boatshow

De 23ste Belgian Boat Show verzamelt opnieuw de belangrijkste tendensen in de wereld van watersport, waterrecreatie en watertoerisme in België.
Deze botenshow getuigt dat de watersport en aanverwante recreatie in België met opgestroopte mouwen terugvecht tegen de huidige wankele situatie. Meer dan ooit is dit salon de meest opvallende en gemediatiseerde positiebepaling van deze vrijetijdssector. Ook deze wordt alsmaar meer bepaald door Europese en wereldomvattende stromingen in de economie en het ondernemerschap.
De Belgian Boat Show is bovendien de triomf van de vele verdelers uit deze regio van jachten en toebehoren. Zij profileren zich met een zeer persoonlijke klantgerichtheid en face-to-face service. Dat maakt het onderscheid met het onpersoonlijke en weinig dienstgerichte virtuele aanbod. De Belgian Boat Show toont werkelijk alle facetten van het nautisme, een Gallicisme van formaat, dat zich aan de Noordzee en op de draaischijf van het Europese binnenwaternetwerk ontwikkelt.

Lees meer...

Creatief Weekend en Patchwork & Quiltdagen in Expo Haarlemmermeer!

Op 11, 12 en 13 februari vindt de 1e editie plaats van het Creatief Weekend in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen. Tegelijk vindt ook de Patchwork & Quiltdagen plaats, waar u met hetzelfde kaartje ook een bezoek aan kunt brengen! In een compleet nieuwe hal zullen deze beurzen garant staan voor een dag vol hobbyplezier. Naast de vele verkoopstands biedt het Creatief Weekend u leuke en inspirerende workshops waar u aan deel kunt nemen. De Patchwork & Quiltdagen biedt u leuke verkoopstands, tentoonstellingen en lezingen.

 

 

Lees meer...

Een eenvoudige figuur maken met Paverpol

Beginners pakket Paverpol VoorPlussers

In het pakket: 500 gram Paverpol zwart, 1 metalen pin met voetje,
1 draadfiguur 40/60, 2 tubes Reeves acrylverf bruin en goud, werkbeschrijving, kleurenfoto. Dit pakket is op de website van Paverpol: www.paverpol.nl verkrijgbaar in de onlineshop op de pagina PAKKETTEN. Het is pakket nummer 10, VoorPlussers kennismakingsprijs: € 19,50

Nog nodig: aluminiumfolie, 1 oud, wit, 100% katoenen T-shirt (XL), schilderstape, varkensharen penseel, keukenpapier

 

 

 

 

 

Lees meer...

Lilian de Bruijn winnaar eerste editie KreaDoe Creatief!

De stemmen zijn geteld en de winnares van de busreis naar KreaDoe met 30 vriend(inn)en
is Lilian de Bruijn uit Vrouwenpolder.

Zij kreeg maar liefst 556 stemmen voor haar Zeeuwse knoop hanger.
Dat is bijna 10% van het totale aantal van 5.767 uitgebrachte stemmen.

Verder krijgen de drie finalisten met het meeste aantal stemmen per categorie twee gratis toegangskaarten voor KreaDoe.

Lees meer...

Nieuw magazine voor maken en presenteren van beeldende kunst “Inspiration 4art”

Persbericht :
"Inspiration 4art" is een nieuw magazine gericht op mensen die zich bezighouden met het maken en presenteren van beeldende kunst, grafisch ontwerpen en creatieve technieken.
"Inspiration 4art" bevat artikelen over materialen als verf, penselen, bladgoud, speksteen en ophangsystemen. Daarnaast ook artikelen over beeldende kunstenaars (beroeps en amateur) en informatie over technieken en toepassingen.
"Inspiration 4art" wordt uitgegeven door een groep speciaalzaken op het gebied van materialen voor beeldende kunst en presentatie daarvan.

 

 

Lees meer...

Workshop wolkenluchten schilderen

Workshop wolkenluchten schilderen op het Hoogeland bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum op vrijdag 5 november en vrijdag 19 november 2010

Het is de lucht boven Uuthoezen......

Een bijzondere workshop bij Galerie Het Raadhuis. We schilderen vrijdag 5 en vrijdag 19 november prachtige wolkenluchten onder deskundige leiding van kunstenaars/docenten Antje Sonnenschein en Theo Onnes.

Lees meer...

Creatieve workshops voor dit najaar

* Workshop Uitheemse Vlechttechnieken - Reeks A


De uitheemse en universele vlechttechnieken zoals twijnen, coiling (binden), weven en vlechten zijn oertechnieken. Het zijn de basistechnieken zoals de oorspronkelijke bevolkingen ze toepasten.
We maken verbinding met Moeder Aarde. We zijn dankbaar voor het prachtige materiaal dat Zij ons biedt. Deze technieken zijn héél eenvoudig en de resultaten zijn uniek! Reeks A:

Lees meer...

Hobbybeurs 2010 Kreadoe

Op KreaDoe, de grootste hobbybeurs van Nederland, kunnen bezoekers vijf dagen terecht om te shoppen, inspiratie op te doen en workshops te volgen. Van 10 t/m 14 november 2010 laten in de Jaarbeurs Utrecht ruim 200 deelnemers zien wat de laatste trends, technieken en materialen zijn op het gebied van tientallen hobby's. Van interieurdecoratie en zelfmaakmode tot sieraden maken, koken & bakken en scrappen. Nieuw dit jaar is het hobbysegment fotografie. Ook zijn er dit jaar speciale voordeelpakketten verkrijgbaar.

 

Lees meer...

Parkieten kweekseizoen 2010

Eigenlijk qua aantallen mijn slechtste seizoen tot nu toe.
IN totaal 16 jongen gekweekt. Maar na de rui blijken daar toch wel een aantal aardige tussen te zitten. Gelukkig, dat maakt het toch weer een beetje goed.

Kweek begonnen rond november maar wel bevruchte eieren maar jongen gingen toch snel dood. Uiteindelijk bij twee ronde ging het wat beter.

Lees meer...

Pagina 11 van 12

 
U bent hier Hobby