Voorplussers.nl

Voor en door Plussers

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Ouderen die langer thuis kunnen blijven wonen

 

Ouderen die langer thuis kunnen blijven wonenHoe kunnen we het voor elkaar krijgen om ouderen steeds langer thuis te laten wonen? Vroeger was het vanzelfsprekend dat iemand direct naar een verzorgingstehuis werd gebracht zodra hij/zij niet meer zelfverzorgend kon zijn. Tegenwoordig wordt er veel meer nagedacht over de mogelijkheden die er zijn om ouderen langer thuis te laten wonen. Er zijn toch ook buren, vrienden, kennissen en familie die een handje mee kunnen helpen?

Lees meer...

Vijf mythes over ooglaseren

ooglaserbehandelingEr zijn veel mythes over ooglaserbehandelingen die veel mensen bang maken, waardoor ze het uiteindelijk niet aandurven om hun ogen te laten laseren.

 

Lees meer...

Stoppen met roken met behulp van de e-sigaret

 

Naar aanleiding het programma van Pauw en Witteman met als gast de heer Dimitri Kyriakopoulos volgens zeggen de uitvinder van de e-sigaret, ben ik eens gaan kijken op het internet.
Heel veel positieve reacties gelezen en voor ons een aanleiding om het ook eens te gaan proberen na bijna 50 jaar verslaafd te zijn aan de sigaret. Er is zeer veel op internet te vinden en uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer.
Vandaag de e-sigaret aangeschaft in een tabakswinkel.

Lees meer...

De Nationale Gezondheidsbeurs

Persbericht

Een Gezond Dagje Uit!

25, 26 en 27 januari 2013 - Jaarbeurs Utrecht
De Nationale Gezondheidsbeurs is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. In januari 2013 vindt deze beurs voor de zesde keer plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Lees meer...

Een Scootmobiel die echt comfortabel veert.

 

Extra soepele vering voor maximale schokdemping (bijv. vanwege pijn door spierziekte, reuma of rugklachten)
Een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door de ergonomische stoel gewoon lekker zit.
Het gepatenteerde veersysteem biedt het geroemde comfort. Wanneer een rijder met dit systeem met het linker of rechter achterwiel over een steentje (of door een kuiltje) rijdt, vangt het veersysteem dit grotendeels op. Rijders met deze scootmobiel zeggen dan ook: "Had ik op m'n vorige scootmobiel na 15 minuten al pijn, nu kan ik makkelijk uren rijden."
Lees meer...

Huishoudelijke klusjes zijn gezond

Huishoudelijke klusjes zijn niet ieders favoriete bezigheid, maar helaas moeten ze geregeld gebeuren. Gelukkig zorgen ze niet alleen voor een schoon en leefbaar huis, maar ook voor een gezond lichaam.

Minder kans op borstkanker

Onderzoek wees al aan dat vrouwen die 5 keer in de week een half uur lang huishoudelijke klusjes uitvoerden dertig procent minder kans hadden op borstkanker dan vrouwen die deze klusjes bijvoorbeeld uitbesteedden.

Lees meer...

Stoppen met Roken met pleisters

Gefeliciteerd! U denkt aan stoppen met roken of drinken. Dat is een investering in uw gezondheid en vitaliteit. Als u stopt met roken of teveel drinken, kunt u te maken krijgen met de volgende zaken:

• Het Ontgiftingsmechanisme van uw lichaam
• Een verhoogd niveau van stress voor uw gevoel
• Minder diepe slaap

Kino Kiseki detoxpleisters ondersteunen uw stoppen met roken op deze drie gebieden. Voor 29,90 euro ondersteunt u uw lichaam zes nachten met ontgiften waardoor die eerste zware dagen voor u gemakkelijker worden. Bestel nu of lees verder hoe rokers het stoppen makkelijker maken met Kino Kiseki detox pleisters.

Lees meer...

Snel afvallen met ontgiftings pleisters

detox20pleisters20kino20kisekiHeeft u ook last van energieverlies, hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieverlies als u aan het afvallen of diëten bent? Een van de redenen daarvoor is het feit dat uw lichaam veel afvalstoffen opslaat in het vetweefsel op uw buik, billen en dijen.

Afslanken

Als uw lichaam door lijnen of afslanken dat vet gaat verbranden, komen die opgeslagen gifstoffen vrij in uw lichaam. Uw lichaam is daarop niet voorbereid en gaat hard aan het werk om te ontgiften. Doordat de hoeveelheid vrijgekomen gifstoffen echter tijdelijk te groot is, reageert uw lichaam ook met hoofdpijn of vermoeidheid.

Dit is dus geen slecht teken! Uw lichaam is hard aan het werk! Onder andere hierdoor voelt u zich zo moe en slap tijdens het afslanken of diëten.

Lees meer...

Uw lichaam eenvoudig weer in vorm met de Spierstimulator BodyToner

Elektronische spierentrainer BTS van MEDISANA

Met de elektronische spierentrainer BTS van MEDISANA kunt u op een volledige nieuwe manier aan lichaamstraining doen. Met de MEDISANA Bodytoner BTS kunt u eenvoudig uw spieren trainen zonder lichamelijke belasting. Het concept dat erachter zit, is het aanspannen van de spieren door elektrische spierstimulatie (EMS). Via elektrodes worden elektrische impulsen uitgezonden die een intensieve en aangename aanspanning van de betroffen spiergroepen teweegbrengen. Er worden natuurlijke spierbewegingen nagebootst en daardoor de spieren getraind en opgespannen.

 

Lees meer...

Zit jezelf fit en gezond op het HappyBack Balkussen van Togu

HappyBack Balkussen van Togu

Togu, dé producent van hoge kwaliteit fitnessproducten, heeft onlangs een nieuwe vorm van het balkussen gelanceerd. Het HappyBack Balkussen van Togu combineert het creëren van een juiste en actieve zit met het onbewust oefenen van de rugspieren. Tevens kunt u er daarnaast nog actief oefeningen mee te doen.


Het luchtgevulde HappyBack Balkussen zorgt voor een gezonde zithouding en ondertussen worden de rugspieren getraind.

Lees meer...

Ontgiften is makkelijk

6 nachten detoxen terwijl u lekker slaapt.

Nu heeft u de kans om uw lichaam makkelijk en zeer diepgaand te reinigen en te ontgiften! De ontgiftingspleister Kino Kiseki is een wetenschappelijke doorbraak en één van de meest gebruikte gezondheidsproducten uit Japan. Een combinatie van bestanddelen van o.a. een oosterse boom, negatieve ionen en toermalijn ontgiften uw lichaam en reinigen het van schadelijke toxines.

Gemakkelijk

U hoeft slechts uw voeten te wassen, de pleisters te plakken en te gaan slapen. 's Morgens ziet u het detox resultaat als u de pleisters verwijdert, ze zijn dan zwart doordat ze gifstoffen hebben opgenomen. Na een aantal dagen ontgiften zijn de pleisters 's ochtends lichter en al binnen zes dagen voelt u zich gezonder en slaapt u dieper! Ontgiften zorgt ook voor gemakkelijker en snelere vetafbraak voor allen die wat sneller willen afvallen. Lees meer over de verbluffende resultaten, de viervoudige werking van deze ontgiftingskuur of bestel nu een detox kuur van zes dagen voor maar 29,90 euro want een schoon lichaam geeft voldoende energie, geneest zichzelf en geeft je meer vrijheid!

Lees meer...

Afslanken met voedingssupplementen en maaltijdvervangers

Waarom het Pro Balance Programma?

De redenen om af te slanken zijn divers. Vaak om gezondheidsredenen, maar meestal om zich "prettig te voelen" en "er beter uit te zien". Wat de redenen ook zijn, slechts een enkeling slaagt erin om doeltreffend af te slanken en het verkregen gewicht voor lange tijd te behouden.
De oorzaak van overgewicht is lang niet altijd te wijten aan teveel eten en drinken. In de meeste gevallen is juist het steeds minder gaan eten, het zogenaamde stelselmatig
lijngedrag, de oorzaak van het ontstaan van teveel lichaamsvet.

Lees meer...

Telefonische hulplijn voor trauma- en rouwverwerking nu actief!

Persbericht

Nieuw initiatief in de hulpverlening:
Telefonische hulplijn voor trauma- en rouwverwerking nu actief!

Therapeutische Praktijk Kersten te Heerlen heeft sinds kort een hulplijn opgezet. Er zijn uitsluitend professionele hulpverleners werkzaam op deze hulplijn, waar iedereen in Nederland en België anoniem terecht kan met problemen en voor advies.

Lees meer...

Alcoholproblemen bij ouderen

Wie kent niet de verontrustende berichten over alcohol misbruik onder jongeren, maar ook juist onder ouderen is het misbruik enorm toe genomen, helaas is hiervoor in de media nog te weinig aandacht

Alcoholproblemen komen bij ouderen vaker voor dan wordt gedacht. Zo is in tien jaar tijd het aantal hulpvragen van 55-plussers bij de ambulante verslavingszorg met bijna zeventig procent gestegen. Doordat de bevolking in hoog tempo vergrijst, is het aannemelijk dat de alcohol- en verslavingsproblemen onder ouderen de komende jaren nog meer zullen toenemen.

Lees meer...

Voedingssupplementen

Wat is een voedingssupplement?


Het is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect. Ook andere stoffen zoals vezels of antioxidanten kunnen in supplementvorm aangeboden worden. De meest toegevoegde vitamines en mineralen zijn de B-vitamines, vitamine C, vitamine E, ijzer en calcium.
De voedingsstoffen die in een supplement zitten, hebben vaak een andere vorm dan zoals je ze in de natuur aantreft. Het is zo gemaakt dat het lichaam ze op deze wijze beter en sneller kan opnemen.
Je hebt supplementen in capsules, tabletten, of poeders.

 

Gevarieerd eten is het belangrijkste


Eigenlijk heb je geen voedingssupplementen nodig om gezond te blijven. Een normale, gezonde goede voeding met veel volkoren bestanddelen, groente, zuivel, gezonde vetten, fruit en veel variatie is voldoende om van alle voedingsstoffen de juiste hoeveelheden binnen te krijgen. Maar voor sommige mensen kan het heel handig zijn om een supplement te gebruiken, als aanvulling op de dagelijkse gezonde voeding.

 

Lees meer...

Fitnessapparaat de crosstrainer

Crosstrainer Side Walk CT1400 met MP3 en iPod input!


Deze crosstrainer is het populairste fitnessproduct. De crosstrainer biedt een uitgebreide training waarbij u zowel het onderlichaam als het bovenlichaam traint. Het accent van de training ligt vooral op het onderlichaam. Door de vloeiende bewegingen zullen de gewrichten zo min mogelijk belast worden en is de kans op een blessure minimaal.

Lees meer...

Inzet gepensioneerde arts vermindert kosten in de gezondheidszorg

Amsterdam, 17 juni 2010 
Mede door de stijgende zorgvraag en door de grote leeftijdsgerelateerde uitstroom van medisch specialisten in deze tijd en in de komende jaren ontstaat er in delen van de institutionele patiëntenzorg in Nederland een gebrek aan medisch specialisten. Tevens is er een gebrek aan instroom van medisch specialisten door retrospectief te beperkte opleidingsplaatsen (het opleidingsgat). Dat heeft negatieve gevolgen voor de toegankelijkheid, de capaciteit, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg.
Onvoldoende capaciteit heeft als gevolgen o.a. langere wachtlijsten en een te hoge werkdruk bij de nog werkende medisch specialisten. Daarnaast is de inzetbaarheid van het huidige aanbod artsen aan het verschuiven.

 

Lees meer...

Curamotion voor herstel spierkracht in de armen

Het perfecte apparaat voor het vergroten van het gezamenlijke bereik van de beweging, spierversterking en verbetering van de bloedcirculatie. Het heeft een soepele, stille werking als gevolg van de magnetische weerstand.

Automatische 5-functie LCD display dat aangeeft: aantal slagen per minuut, trainingstijd en verbruikte calorieën.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Dynamisch zitten met een Togu Balkussen (Wiebelkussen)

Wat is dynamisch zitten?

Dat is het wisselen van de zithouding, waarbij er wordt vanuit gegaan dat er niet in één houding gezeten wordt. Er wordt verschil gemaakt tussen de zithouding en beweging op de stoel. Deze beweging kent een aantal houdingen welke gedurende het zitten plaats kunnen vinden.
Mensen bewegen ook als zij op een stoel zitten. Gewone stoelen zijn gemaakt om op te zitten en niet om te bewegen. De meeste mensen bewegen echter wel wat mogelijk vervelende consequenties kan hebben voor hun lichaam.
Er zijn nu verschillende hulpmiddelen in de handel die het bewegen op de stoel mogelijk maakt.

 

Lees meer...

De originele Zweedse Spijkermat.

De Zweedse Spijkermat is een flexibel, in alle opzichten groene mat die mensen diep laat ontspannen, verlicht van pijn en lekker laat slapen.

De Spijkermat is gebaseerd op het duizenden jaren oud principe van het spijkerbed dat is verwerkt in een moderne uitvoering. Door het liggen op de Spijkermat maakt het lichaam de lichaamseigen hormonen Endorfine en Oxytycine, ook wel het geluks- en tevredenheidhormoon. Deze hormonen zorgen voor een diepe ontspanning, verlichting van pijn en voor een goede doorbloeding.

 

Lees meer...

Mckenzie kussens, kussens voor ondersteuning van de rug

ImageLangdurig zitten in een slechte houding is een van de door McKenzie genoemde risicofactoren voor het krijgen van lage rugklachten. Robin McKenzie een autoriteit op het gebied van onderzoek en behandeling van rugpijn, heeft een Zitwigkussen ontworpen en ontwikkeld.
Het is echter pas goed mogelijk om een actieve lordose te handhaven als het bekken ook tijdens het zitten licht voorover gekanteld blijft; zittend op de voorzijde van de zitbeenknobbels. Een eenvoudige methode om deze zithouding in te nemen en te handhaven is het kantelen van het zitoppervlak. Als uw (bureau-) stoel hierin niet voorziet, dan is een eenvoudige en voordelige oplossing het zitten op een zgn. zitwig al dan niet in combinatie met een lenden- of superrol van McKenzie.
Lees meer...

Hulpmiddel ter voorkoming van een tennisarm

Elleboogbrace vermindert pijnklachten bij een tenniselleboog.

De golferselleboog of epicondylitis medialis is een ontsteking van de aanhechting van de pezen aan het uiteinde van de binnenzijde van het opperarmbeen. De vergelijkbare ontsteking aan de buitenzijde is bekend als epicondylitis lateralis of backhand-tenniselleboog. Andere benamingen zijn Forehand-tenniselleboog, honkbalelleboog, tennisarm en kofferelleboog.

 

 

Lees meer...

Oefeningen tegen rugklachten

Backstretcher helpt bij rugklachten

De Backstretcher en Rolastretcher helpen bij rugklachten, op dit moment hebben zo'n 1000 (Fysio) therapeuten de stretchers in hun behandelingsprogramma opgenomen. Rugklachten en de Werking van de Backstretcher en de Rolastretcher.
Als gevolg van te veel zitten en te weinig beweging is bij veel mensen de beweeglijkheid van de bovenrug sterk verminderd. Dit euvel wordt gecompenseerd met een verkeerde houding, waardoor lage rugklachten en nekklachten optreden. Door de ronde vorm herstelt de stretcher de bewegingsmogelijkheid van de bovenrug.
De lange rugspieren langs de wervelkolom worden door de knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom soepeler wordt. Na enige tijd neemt u een betere houding aan.

Lees meer...

Lendensteun van McKenzie kan een uitkomst zijn tegen lage rugpijn!

Robin McKenzie, welke geboren is in Auckland, Nieuw Zeeland, is een autoriteit op het gebied van onderzoek en behandeling van rugpijn. McKenzie heeft een aantal unieke lendenrollen ontworpen. Uit onderzoek blijkt dat 60-75% van de mensen die voor het eerst lage rugpijn heeft, terugkerende of chronische klachten krijgt. Vooral deze groep heeft het meeste baat bij toepassingen zoals die door McKenzie ontwikkeld zijn. Op de juiste manier gebruikt, zullen ze belangrijke ondersteuning geven aan de lumbale (lenden) wervelkolom en helpen, zoals in de praktijk blijkt, rugpijn voorkomen en verminderen.

McKenzie heeft wereldwijd meer dan 22.000 fysiotherapeuten en artsen opgeleid en getraind in zijn leerplan. Voor meer informatie over deze unieke behandelmethode kunt u uw fysiotherapeut raadplegen.
Lees meer...

Gepensioneerde artsen inzetten bij opleidingen

Amsterdam, 9 januari 2010 

De werkdruk in de zorg zal de aankomende jaren verder toenemen. Daarnaast zullen de arbeidsvoorwaarden voor medisch specialisten verder onder druk komen te staan als de Overheid om macro-economische redenen verder in de kosten van de Zorg gaat snijden. Met als mogelijk gevolg kwaliteitsverlies bij de opleiding van Medisch Specialisten.

"De huidige medisch specialisten hebben het vaak zo druk met de behandeling van hun patiënten dat daardoor de begeleiding van nieuwe collegae soms een "andere" prioriteit heeft", stelt Steef van 't Pad Bosch van MedicalWork. Medisch specialisten met (pre)pensioen kunnen hiervoor een oplossing zorgen door zichzelf beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld de praktijkbegeleiding van jongere artsen."

Lees meer...

Kindervaccinatie van start

Zo'n 830.000 kinderen kunnen deze week een vaccinatie krijgen tegen Nieuwe Influenza A (H1N1).
Het gaat om kinderen in de leeftijd 6 maanden tot en met 4 jaar. Baby's tot en met 5 maanden worden indirect beschermd; hun huisgenoten krijgen een inenting tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) oftewel de Mexicaanse griep.


Lees meer...

Vaccinatie tegen Mexicaanse griep ook voor jonge kinderen

Meer groepen moeten beschermd

Minister Klink van Volksgezondheid heeft besloten dat ook jonge
kinderen zich mogen laten vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (H1N1),
ook wel bekend als Mexicaanse griep. Verder roept hij zwangere vrouwen
vanaf 14 weken zwangerschap op om zich te laten vaccineren.

 

 

Lees meer...

Opdrachten in overvloed voor (pre)gepensioneerde arts

Amsterdam, oktober 2009 
‘Artsen met (pre)pensioen werken graag mee bij de opvang van tijdelijke onderbezetting in zorginstellingen. De vaste medisch specialisten hebben het vaak te druk en dat kan ten koste gaan van bijvoorbeeld de kwaliteit van het patiëntencontact op de polikliniek', aldus Steef van 't Pad Bosch van MedicalWork, een netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten. ‘Sinds de start in september 2009 blijkt dat tientallen zorginstellingen graag gebruik maken van de vakkundigheid van (pre)gepensioneerde artsen. Inmiddels zijn de eerste gepensioneerde medisch specialisten aan de slag.'

 

 

 

Lees meer...

Vitamines en mineralen boven de 50

Gezond zijn, gezond blijven: vitamines en mineralen spelen daarbij een onmisbare rol. Als we ouder worden, verandert het lichaam. Dat betekent dat er ook aangepaste adviezen gelden voor de vitamines en mineralen die we nodig hebben.

Vitamine D
Boven de vijftig hebben we extra vitamine D nodig. Uit recent onderzoek blijkt dat er duidelijk verband is tussen vitamine D en depressie. Vitamine D is ook belangrijk voor de botten. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium, onmisbaar voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet, goed wordt opgenomen in ons lichaam.

 

 

Lees meer...

Gepensioneerde artsen als oplossing voor tekort aan medische specialisten

Amsterdam, september 2009 

Het tekort aan medische specialisten zal binnen 5 jaar aanzienlijk toenemen. Vanwege de vergrijzing onder de medisch specialisten zal circa 17% van het aantal medisch specialisten stoppen met werken. Uit onderzoek is gebleken dat circa 40% van deze artsen graag flexibel en op tijdelijke basis wil blijven werken. Medische specialisten hebben de behoefte om hun carrière langzaam af te bouwen vanwege de grote investering in kennis en tijd.

 

 

 

 

Lees meer...

Nieuw apparaat voor preventieve behandeling van osteoporose, dé ouderdomsaandoening van miljoenen ..

ImageNieuw apparaat voor preventieve behandeling van osteoporose, dé ouderdomsaandoening van miljoenen babyboomers.
Eenvoudig en multi-inzetbaar middel om botontkalking te voorkomen en te bestrijden. Medlogics B.V. introduceert als eerste en enige de Juvent DMT technologie in Nederland. Amerikaans van herkomst en beproefd door de NASA wordt dit product inmiddels ook op het Europese vasteland (o.a. in Frankrijk en Duitsland) en in het Verenigd Koninkrijk met succes ingezet.
Een revolutie, want de DMT technologie zorgt voor preventie van osteoporose.
Dynamic Motion Therapy houdt in dat door zeer lichte vibraties het bot wordt gestimuleerd om zichzelf weer te gaan opbouwen.

Voor ouder wordende vrouwen en mannen met osteoporose (1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen ouder dan 55 lijdt aan botontkalking) betekent dit een verminderde afname, of zelfs een toename van de botmineraaldichtheid. En dat met een behandeling van slechts 20 minuten per dag.
Lees meer...

Help ik ben depressief

ImageEen depressie is echt verschrikkelijk. Het is niet voor te stellen voor buitenstaanders hoe het voelt. Al het genot en blijdschap worden uit een persoon gezogen. Als het niet goed behandeld wordt kan het zelfs het leven uit de persoon zuigen.
Het komt erg veel voor in de Westerse wereld. Elk jaar is een op de 20 personen (5% v/d bevolking) depressief. Verwar een depressie niet met het gevoel na een tegenslag in het dagelijkse leven. In gezonde mensen volgen positieve en negatieve gebeurtenissen en gevoelens elkaar op.
Bij een depressie zijn de depressieve perioden abnormaal lang. In deze periode lukt het de persoon niet om van het leven te genieten. Depressies worden vaak veroorzaakt door stress. Denk hierbij aan het overlijden van familieleden of vrienden of situaties tijdens het werk, maar ook aan fysieke stress.
In dit artikel zal ik aantonen via welk mechanisme stress deze depressie veroorzaakt en hoe de depressie weer weg te drukken is door gebruik te maken van magnesium supplementen.
Lees meer...

Beauty & Healthbeurs 2008 in Diepenveen

Op zondag 2 november bent u van harte uitgenodigd voor een exclusieve Beauty & Health beurs die gehouden wordt in Hof van Salland te Diepenveen (overijssel) in de buurt van Deventer. Een veertigtal standhouders zullen u een gevarieerd aanbod aanbieden op het gebied van pedicure, schoonheidsspecialisten, beauty en new age producten, verschillende massages en medische reizen. Vele deskundigen zijn aanwezig om u bij te praten over Beauty & Health en voorzien van tips en adviezen. Ook dit keer zijn er tal van bedrijven en praktijken die u graag informeren over hun specialisme.
Lees meer...

Kussen tegen rugklachten

ImageDe Zitwigkussen van McKenzie is een kussen die u op uw stoel legt en er voor zorgt dat uw rug voldoende ondersteuning krijgt tijdens het zitten. Uit onderzoek blijkt dat 60-75% van de mensen die voor het eerst lage rugpijn heeft, terugkerende of chronische klachten krijgt, baat heeft bij toepassingen zoals door McKenzie ontwikkeld zijn.
Het verdwijnen van de holte in de onderrug, de lordose, tijdens het zitten en daardoor het ontstaan van een slechte hoofdhouding, is een belangrijke oorzaak voor genoemde klachten. Daarom is het belangrijk dat stoelen een juiste ondersteuning geven aan de rug. Dit is echter een probleem, zowel ten aanzien van verkrijgbaarheid als van kosten.
Lees meer...

Lendensteun, slimline met riem

Image

The Original McKenzie® Lendenrol, slimline met riem.

Nu ook verkrijgbaar in onze webshop!

Ontworpen om te gebruiken als uw autostoel of kantoorstoel wel enige lendensteun biedt maar niet voldoende steun. Ook zeer geschikt voor ouderen, kinderen en voor mensen met een beperkte lordose en daardoor de normale rollen niet kunnen verdragen.

Lees meer...

Beautyfood is vooral populair bij Plussers

ImageBeautyfood lijkt een hit te worden onder de Nederlandse senioren. Het aantal 55-plussers zal de komende 30 jaar met 45% groeien naar 7,1 miljoen mensen. Die mensen zitten niet te wachten op producten met het label seniorenvoeding.

Verder blijkt uit onderzoek van Mintel dat producten die voor 40-plussers worden gelanceerd, door 55-plussers worden gekocht. Dat is volgens Jurgen van Leeuwen, directeur verkoop van internationaal onderzoeksbureau Mintel International, logisch: de mens wil zich jonger voordoen dan dat hij is. De moderne oudere blijkt zeer ijdel. In Spanje, Japan en het Verenigd Koninkrijk spelen supermarkten daarop in.
In Japan gaat men zelfs zo ver dat schoonheidscrèmes naast het koelschap met beautyfood producten staan.
Lees meer...

Gezond en ontspannend, Dansvakanties voor Plussers

 

 Je wilt gaan bewegen maar weet eigenlijk geen sport die je wel zou willen doen, maar je houdt wel van dansen, wat houd je dan tegen om te gaan dansen.
Dansen is ook een manier om veel van je spieren te gebruiken en als je het regelmatig doet, krijg je er ook nog conditie van.
Er is nu een mogelijkheid om er een midweek of langer dansend tussen uit te gaan.Het is een vakantiemidweek waarin u op een gezellige manier mensen ontmoet door middel van dans en zang, van een bepaalde soort en/of thema. Er wordt zingend les gegeven met oog voor iedereen, de leiding geniet ervan als mensen door de dans "verrijkt" worden. Geïnteresseerden in het thema of danssoort, kunnen goed aan hun trekken komen, doordat "Annie" daar op plezierige wijze mogelijkheden voor biedt, d.m.v.
Lees meer...

Beter dan ooit: Het boek ‘Behandel zélf je rug’

 Wetenschappelijk onderbouwd zelfhulpboek voor lage rugklachten is vernieuwd

IJsselstein
Iedereen heeft wel eens last van lage-rugklachten. Een aanzienlijk deel van onze bevolking lijdt er zwaar onder. Toch weten maar weinig mensen dat er al jaren een wetenschappelijk onderbouwde methode is die veel lage-rugklachten geneest en helpt voorkomen. Ongeveer 20% van de fysiotherapeuten in Nederland werkt met deze methode. Maar er is ook een zelfhulpboek. Vorig jaar is het totaal vernieuwde zelfhulpboek ‘Behandel zelf je rug’ na jaren opnieuw uitgegeven.

Officieel is het de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT). In de volksmond wordt het de McKenziemethode genoemd, naar de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Robin McKenzie. “Hij ontdekte het principe puur toevallig”, vertelt Jethro Knoop, uitgever van het boek. “Een cliënt met lage-rugklachten ging in zijn behandelkamer alvast op de behandeltafel liggen. Die was nog ingesteld op de vorige behandeling en stond met het voeteneind omhoog. De man met de rugklachten ging liggen en direct verplaatste de pijn die hij in zijn been en onderrug voelde zich naar het midden van zijn rug. Dat effect heet tegenwoordig ‘pijncentralisatie’ en is een van de belangrijkste kenmerken van de McKenziemethode geworden”, aldus Knoop.
Lees meer...
 
U bent hier Gezondheid