Voorplussers.nl

Voor en door Plussers

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Suske en Wiske in het Spannende Spoorwegmuseum

In samenwerking met De Fameuze Fanclub presenteert Het Spoorwegmuseum op zaterdag 17 maart 2012 de Suske en Wiske Fameuze Fanclubdag. Altijd leuk om met uw (klein) kinderen naar toe te gaan! Ontmoet je favoriete striphelden tussen de historische treinen van Het Spoorwegmuseum en doe mee aan de vele activiteiten. De tekenaars zijn aanwezig om te signeren, bij de workshops leer je zelf een Suske of Wiske tekenen en bij de stationskapper krijgen kinderen een Suske-kuifje of een Wiske-strikje. En wie weet loop je de echte Lambik tegen het lijf. Speciaal voor deze dag is een speciale albumuitgave ‘De Gouden Locomotief' te koop. Het museum is van 10:00 tot 17:00 uur geopend en de entree is €14,50 voor iedereen vanaf 4 jaar.

 

BannerChalet De Eekhoorn
Even er tussen uit in een luxe en zeer compleet vakantiehuisje op de Veluwe of een weekje vakantie boeken.
Lees meer ...
BannerVakantiehuis Frankrijk, zwembad
Op zoek naar een vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad op een rustig gelegen plek, kijk dan even hier!
Lees meer ...
BannerOp zoek naar een Top E-Sigaret
Op zoek naar een TOP Elektrische Sigaret, stop met zoeken en ervaar de Green Smoke sigaret!
Lees meer ...

 

Wat is er allemaal te doen?

• Tekenaars Luc Morjaeu en Peter van Gucht met de medewerkers van Studio Vandersteen zijn de hele dag aanwezig en zullen handtekeningen uitdelen.
• De miniheldjes uit Junior Suske en Wiske zullen tot leven worden gewekt door tekenaar Jeff Broeckx en vaste medetekenaar Dick Heins.
• Kinderen kunnen zelf hun eigen lappenpopje creëren! Het is mogelijk om een beeldje van Schanulleke of Schanulleke met Tobias eigenhandig te schilderen.
• Workshops striptekenen: tekenaar Dick Heins gaat tekentalentjes uitleg geven hoe je een Suske of Wiske tekent.
• Twee Suske en Wiske-veilingen, één speciaal voor kinderen en een topveiling voor de verzamelaars en liefhebbers van de strip. Met gegarandeerd veel schitterende topstukken!
• De allerkleinsten kunnen naar hartenlust kleuren en tekenen in de kinderhoek of in de leescoupe een stripalbum lezen.
• Een professor Barabas-speurtocht door het museum met leuke prijzen.
• Een goed gevulde zaal met vele standhouders uit Nederland en België. Diverse bekende handelaren en stripwinkels zullen weer hun mooiste verkoopwaar meenemen en uitstallen op de tafels. Ook zijn er licentiehouders die de nieuwste producten zullen etaleren.
• Diverse primeurs van nieuwe uitgaven, ondermeer een speciale albumuitgave van "De Gouden Locomotief", alsmede een nieuw beeldje van deze locomotief.

De Fameuze Fanclub

De Fameuze Fanclub is een erkende vereniging voor lezers en verzamelaars van Suske en Wiske die als doel heeft Suske en Wiske te promoten. De vereniging telt meer dan 2.150 leden en bestaat in 2012 25 jaar. De Fameuze Fanclub zal op deze dag uitpakken met een grandioze stand vol met boeken, curiosa, merchandising, beelden, speciale uitgaven en nog veel meer. Tevens kunnen de leden hun ledenbeeldje ophalen.

Het Spoorwegmuseum

Dat Het Spoorwegmuseum een leuk museum is mag als bekend worden verondersteld. Ieder jaar bezoeken ongeveer 100.000 kinderen Het Spoorwegmuseum en meer dan de helft van de bezoekers komt nog een keer terug. Kijkers van het AVRO programma ‘Museumgasten' verkozen Het Spoorwegmuseum zelfs tot ‘Leukste museum van Nederland'. En dat komt omdat er bij Het Spoorwegmuseum altijd iets te doen is. Naast de vier ‘Belevingen waar bezoekers op een spannende en onderhoudende manier iets leren over de Nederlandse spoorhistorie organiseert het museum regelmatig evenementen. Tijdens de Suske en Wiske Fameuze Fanclubdag opent het museum haar deuren voor alle stripliefhebbers.

 

Overige informatie

Een kaartje kost €14,50 voor iedereen van 4 jaar en ouder, museumkaarthouders zijn gratis entree. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Leden van De Fameuze Fanclub hebben op vertoon van hun ledenpas korting. Let op, dit is alleen bij kaartverkoop aan de kassa!

 

 

Kom met de trein

Het kan erg druk worden tijdens de fanclubdag en de parkeerruimte bij het museum is beperkt. Kom daarom met de trein! Er rijdt een pendeltrein tussen Utrecht Centraal Station en het museum. Kijk op www.ns.nl voor de tijden. Er zijn speciale combitickets te koop in de automaten bij de NS-stations.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


 

 
U bent hier Dagtrips Suske en Wiske in het Spannende Spoorwegmuseum